• 2016-02-25 Visst är Ydre attraktivt!

    Det vet vi ju! Men hur skall det bli ännu attraktivare?


    Hur skall vi få fler att vilja bo och arbeta här?

    Ett projekt som förbereds just nu är en rastplats bredvid bensinstationen i Österbymo. Den kommer att kosta en hel del men vi hoppas att den skall ge ett bra intryck hos besökarna.
    Men för att folk skall kunna bli kvar här fordras mer. Detta talades det en hel del om när kommunfullmäktige hade en allmänpolitisk debatt vid det senaste sammanträdet.


    Eftersom vi rivit hus måste vi bygga nya.

    Först och främst behövs mer bostäder. De bör framför allt ligga i ”attraktiva” områden (rent praktiskt behövs både vatten och avlopp för husen). Det behövs inte bara villor utan också en hel del hyreslägenheter. Det måste finnas lägenheter åt dem som vill arbeta här (t.ex. i kommunens tjänst). Men det behövs också lägenheter för de äldre som vill flytta från en villa.
    Vidare måste kommunen vara en bra arbetsgivare. Det har varit svårt att få ledningen att fungera eftersom flera chefer slutat och andra sjukskrivits. Dessutom har vi enligt revisorerna inte skaffat oss en tillräckligt bra överblick över vilka behov av nyanställningar som snart kommer att finnas.


    Kan våra nya grannar mötas av tillräckligt mycket värme?

    Och så måste våra nya grannar få stöd för integrationen. De flesta i Ydre vill att det skall gå bra för invandrarna även om det tyvärr finns några som inte vill se dem här.
    Det blev en bra debatt i kommunfullmäktige. Så vi hoppas på fler sådana diskussioner. Och det är bra om många fler i Ydre lägger fram synpunkter på hur vi skall ha det i vår bygd.

    Bengt Malm, ordf.
    25 februari 2016