• 2017-04-27 Finns det mat?

    Det gör det inte. Det ser bara ut så. Visst finns det mat på hyllorna i våra affärer. Men det finns inte mycket i lager utan allt tar snart slut om det blir en kris.
    Men också utan kris behöver livsmedelsproduktionen i Sverige öka. För några dagar sedan hade Ydre besök av några representanter för länsstyrelsen och Region Östergötland. Man håller på att utarbeta en plan för hur mer livsmedel skall kunna produceras i vår region.


    Livsmedelsproduktion i Ydre (Ukreda).

    Vi från Ydre kommun talade ganska mycket med våra gäster om olika konkreta åtgärder. Så det kommer nog snart en plan för regionen. Men livsmedelspruktionen hör naturligtvis ihop med andra landsbygdsfrågor.


    Sådana livsmedelsproducenter behöver själva mat (Lövåsa).

    Själv hävdade jag så starkt jag kunde att det måste finnas fullständiga samhällsfunktioner på landet om vi skall kunna ha ett friskt lantbruk. Det har inte varit så lätt att få fram det budskapet till stadsbor.


    Mer livsmedelsproduktion i Ydre (Lindåsen).

    Så vi måste fortsätta att tala om vad som behövs på landsbygden. Fredagen den 5 maj kl. 18.30 kommer riksdagsman Magnus Oscarsson till Vuxenskolan i Österbymo och talar om ämnet ”Är landsbygden viktig?” Kom och säg din mening!


    Några få av livsmedelsproducenterna i Lindåsen.

    Bengt Malm, ordf.
    27 april