• 2017-12-21 I mörksens tid

    Vintersolståndet är inne och vi går mot ljuset – åtminstone enligt almanackan. Men 2017 har varit ett år då det mörknat i olika avseenden på många håll i världen.
    Det finns fler konflikter nu än förut och ännu fler stridigheter kan komma. Ännu fler människor lever under svåra omständigheter. Det är alltså fler som är på flykt, fler som svälter, fler som drabbas av sjukdomar eller omkommer.
    Undan för undan kommer det fler berättelser om ren ondska. Det är svårt att höra om sådant utan att gripas av indignation. Samtidigt är det outhärdligt hur svårt eller omöjligt det är att göra någor åt det.


    Ydre är en oas.

    Just nu kommer rapporter om Sveriges dåliga beredskap. Vi är nästan oförberedda på svåra kriser. Vi får höra att vi måste vara inställda på att det otänkbara kan hända.
    Och mitt i alltsammans har 18 riksdagsledmöter från nästan alla partier bildat en arbetsgrupp. Från Vänsterpartiet till Sverigedemokraterna anstränger man sig för att lyckliggöra oss med en ny lag.
    Det är bara Kristdemokraterna som inte är med i projektet som går ut på att göra dödshjälp laglig. Där skiljer vi oss från alla de andra partierna.

    Vi måste fortsätta att verka för livets värde och värdighet – trots allt mörker i världen!

    Bengt Malm, ordf.
    21 december