KRISTDEMOKRATERNAS VIKTIGASTE FRÅGOR

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman.

  • Barn och familj
  • Jobb och äldres ekonomi

KRISTDEMOKRATERNA AGERAR I SÄKERHETSKRISEN

Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

3 hours ago

Kristdemokraterna

Idag har Alliansen presenterat nya förslag för miljöpolitiken.

Under Alliansens åtta år i regeringsställning sänktes utsläppen från Sverige med 19 procent samtidigt som ekonomin växte med nästan 10 procent. Men under både 2016 och 2017 har utsläppen i stället ökat. Klimatet behöver en ny regering. För att Sverige ska vara ett grönt föregångsland krävs en svensk klimat- och miljöpolitik som gör skillnad på riktigt.

Alliansen har förslag för:
✔️Fler gröna företag
✔️Minskade utsläpp från sjöfarten och vägtrafiken
✔️Rena hav, sjöar och vattendrag
✔️Ett grönare flyg
✔️Växande skogar

Se länk i bio: www.alliansen.se/2018/08/klimat-och-miljopolitik-som-gor-skillnad-pa-riktigt/
... See MoreSee Less

View on Facebook

6 hours ago

Kristdemokraterna

Presskonferens: Alliansen presenterar nya förslag.

Alliansen
Alliansen presenterar nya förslag.
... See MoreSee Less

View on Facebook

7 hours ago

Kristdemokraterna

Jakob Forssmed presenterar 30 åtgärder för att mota det stora samhällsproblemet ofrivillig ensamhet. ... See MoreSee Less

View on Facebook

9 hours ago

Kristdemokraterna

Nu får det vara nog. Fler poliser och nolltolerans mot brott!

Andreas Carlson: Blir så illa berörd av bilderna från brandattackerna i natt. Bilar står i lågor och fördjupar den otrygghet och brist på tillit många upplever. Det krävs en högre polisnärvaro, ökad kamerabevakning och nolltolerans mot brott. Vi måste stå på de utsattas sida.

KD föreslår bland annat följande för ökad trygghet:
✔️ Anställa 10 000 fler poliser
✔️ Slopa straffrabatterna
✔️ Höja polislönerna
✔️ Införa fler tingsrätter i hela landet

Bilbränder har ökat kraftigt. 1998 skedde 280 bilbränder, 2015 var den siffran över 1400. Siffran ökar stadigt i MSB:s rapportering. Så kan vi inte ha det. Du måste kunna lita på Sverige.

Läs om Kristdemokraternas förslag på åtgärder för att återta tryggheten: kristdemokraterna.se/aterta-tryggheten-genom-nolltolerans-mot-brott/
... See MoreSee Less

View on Facebook

22 hours ago

Kristdemokraterna

Imorgon, tisdagen 14 augusti, debatterar Ebba Busch Thor i Expressens partiledardebatt. Missa inte det!

Debatten sänds live på Expressens hemsida.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ingen ska behöva dö i kön!

Det är när man är som svagast som man ska vara säker på att välfärden är som starkast. Men många patienter får inte vård i tid.

Vårdköerna till operation eller specialistvård har fördubblats under den Socialdemokratiskt ledda regeringen. Det är ett välfärdssvek, så kan vi inte ha det.

Vi har kapat vårdköerna förr och vi kan göra det igen.
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Kristdemokraterna

Om feminism ska vara rörelsen för jämställdhet – då behöver vi verkligen en ny feminism.

I dagsläget hetsas mammor tillbaka till jobbet så snart som möjligt. Heltid hyllas som ideal även när barnen är små.

Vi har fortfarande ett arbetsliv som bygger på det gamla industrisamhällets principer och på vad som förr var normen för män. Kvinnor förväntas nu vara precis som män – eller i alla fall den minst ansvarstagande versionen av dem. Kvinnor ska göra om alla misstag männen har gjort. Men det är inte jämställdhet och det är inte familjevänligt.

Om feminism ska vara rörelsen för jämställdhet – då behöver vi verkligen en ny feminism. Som ser kvinnors behov. Som inte försöker pressa in kvinnor i dagens system utan vill anpassa samhället och arbetslivet så de också stämmer med kvinnors verklighet.
... See MoreSee Less

View on Facebook

3 days ago

Kristdemokraterna

Regeringens feministiska utrikespolitik är ett PR-trick som döljer tillbakagången för de mänskliga rättigheterna i världen.

Stora slagord om feministisk utrikespolitik har under mandatperioden visat sig vara inte mycket mer än just ord. Saudiarabien har utan protest från Sverge valts in i FN:s kvinnokommisson och istället för att stötta iranska kvinnor som kastar slöjan har regeringen valt att öka handelsutbytet med regimen i Teheran. Deras ord och deras handlingar går i otakt med varandra.

För oss Kristdemokrater är det inte populistisk etikettering som är det viktiga – det måste alltid vara resultatet. När regeringen inte lever ut till sitt löfte blir det inget annat än ett PR-trick.
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 days ago

Kristdemokraterna

Äldre ska inte behöva karta och kompass för att hitta rätt i vården!

De som många gånger får vänta längst på akuten är de äldre. Därför ska sjukvården så långt möjligt flyttas hem till dem. Alla äldre ska täckas av hemsjukvården som vi vill bygga ut kraftigt.

Den äldre själv, anhöriga och hemtjänsten ska kunna ringa in hemsjukvårdsteam till den äldre. Hemsjukvården gör att de äldre sätts i centrum och får bättre vård.
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: