Kristdemokraterna i Täbys viktigaste frågor

Vårt mål är ett Täby där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett Täby som håller samman!

  • Arbetsmarknad och integration
  • Barn och familj
  • Samhällsbyggnad och trafik
  • Trygghet

Vill du också vara med och påverka?

Bli medlem i Kristdemokraterna

Kontakta oss

Följ oss på sociala medier

1 week ago

Kristdemokraterna Täby

SKILLNADEN MELLAN ATT SKAPA OCH KAPA VÅRDKÖER ÄR ETT (S)

Vårdköerna till operation eller specialistvård har fördubblats under den Socialdemokratiskt ledda regeringen. Det är ett välfärdssvek, så kan vi inte ha det.

Vi har kapat vårdköerna förr och vi kan göra det igen. Kristdemokraterna vill göra det genom bland annat följande satsningar på sjukvården:

✔️ Statligt ansvar för sjukhusvården
✔️ Alla ska ha samma journalsystem
✔️ Inför nätläkare på 1177
✔️ Gör det lättare för läkare att öppna egen låda

Se hela Ebba Busch Thors Almedalstal på:
www.svtplay.se/video/18298662/partiledartal-i-almedalen/partiledartal-i-almedalen-ebba-busch-thor-kd
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 weeks ago

Kristdemokraterna Täby

Avskaffa Landstingens sjukhusansvar!Det är när man är som svagast som man ska vara säker på att välfärden är som starkast.

Vårdköerna till operation eller specialistvård har fördubblats under den Socialdemokratiskt ledda regeringen. Så ska vi inte ha det. Vi har kapat vårdköerna förr och vi kan göra det igen. Du ska kunna lita på Sverige.
... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Kristdemokraterna Täby

Nej till kvotering av föräldraförsäkringen. Föräldrarna bestämmer bäst själva.Vi kommer ta strid mot familjefientliga förslag i alla lägen!

Idag har regeringen presenterat ett förslag om att kvotera föräldrapenningen på grundnivå. Vi är emot kvotering av föräldraförsäkringen och anser att föräldrarna själva är de som bäst kan fatta beslut om tid med sina barn.

Vi kristdemokrater vill istället ge familjerna möjlighet att få ihop livspusslet. Det ska finnas möjlighet att få mer tid med barnen och att forma sin egen vardag. Här är några av Kristdemokraternas förslag på förbättringar för familjer:

✔️ En helt fri och flexibel föräldraförsäkring, där föräldrar kan överlåta dagar till varandra eller till närstående som mormor eller bonuspappa
✔️ En barnomsorgspeng för föräldrar med barn mellan ett och tre år som själva tar hand om sina barn istället för att nyttja förskola
✔️ Barngrupperna ska minskas genom ett tak för hur stora grupperna i förskolan får vara.
✔️ Föräldrar med barn under 18 år ska få jobbskatteavdrag på 500kr/månad och förälder
✔️ Höj pensionsavsättningarna till föräldrar som är hemma med sina barn så att inte den som är hemma drabbas genom lägre pension.
✔️ Förstärkt inkomstskydd och förbättrad rätt till tjänstledighet
✔️ Alla föräldrapenningdagar ska kunna användas som dubbeldagar.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Glad midsommar önskar KD Täby! ... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Kristdemokraterna Täby

KD TÄBY GÅR TILL VAL PÅ ETT
TRYGGT OCH SNYGGT TÄBY

På tisdagen besökte Kristdemokraternas rättspolitiske talesperson Andreas Carlson Täby för att tillsammans med kommunalrådet Camilla Brodin träffa trygghets- och säkerhetschef i Täby kommun Gustaf Sundman samt grannsamverkan och grannsamverkansbilen. Kristdemokraterna har reagerat starkt på den senaste tidens inbrottsvåg i Sverige och i Täby.

• Framför allt reagerade jag starkt när jag läste en rubrik i Mitti från september förra året: ”Tjuven trivs i Täby”. Inbrottstjuvar och andra kriminella ska inte trivas någon och det är bedrövligt att ser ut på det här viset. Men det är inte så konstigt att de trivs i Sverige, här klaras vara 3 procent av inbrotten upp. Kollar du i våra grannländer är den siffran flera gånger högre. För något år sedan klarade finsk polis upp 25 procent av inbrotten, säger Andreas Carlson (KD), rättspolitisk talesperson.

Vardagsbrotten är något Kristdemokraterna prioriterar, bland annat genom att föreslå 10 000 fler poliser till 2025, där 5 000 ska kunna få en tydlig lokal koppling genom att de finansieras av kommunerna. Enligt Andreas Carlson skulle detta kunna innebära 70 nya poliser till Täby.

• Så ser det ut om fördelningen blir exakt som befolkningen, vi föreslår en polis per tusen invånare och Täby har 70 000. Men i verkligenhet lär resurserna koncentreras till de särskilt utsatta områdena och gänginsatser, men att det blir ett rejält tillskott även till Täby råder ingen tvekan om, säger Carlson.

Kristdemokraterna vill också satsa på Tullen, som är avgörande ifall inbrotten ska stoppas. Myndigheten ska, om KD får som de vill, få nya befogenheter så att de kan stoppa utförseln av stöldgods, något som idag inte går. Partiet satsar därför en halv miljard extra på myndigheten.

• Ser Tullen en lastbil fullproppad med misstänkt stöldgods har de inga som helst befogenheter att stoppa den idag. Inbrottstjuvarna sätter sig ohotade på färjorna tillbaka hem med miljoner i stöldgods i lasten. Sverige är en oas för utländska stöldligor, som begår 50 % av alla inbrott här. Därför vill vi förstärka gränsskyddet. Sätta upp kameror som registrerar nummerplåtar, skärpa inresekontrollen och ge Tullen möjlighet att stoppa misstänkt stöldgods, säger Andreas Carlson (KD).

Täby är inte den kommun man först tänker på, när man tänker på otrygghet. Men Kristdemokraterna reagerar på antalet bostads- och bilinbrott som ökat den senaste tiden. Där vi vet att människor känner en stor oro och fler och fler känner någon eller är själva drabbade av påhälsning av okända personer som tränger sig in på livet. Ofta handlar det om ligor som härjar i våra bostadskvarter och därför behövs det fler poliser som kan klara ut dessa brott som begås. Man ska kunna lista på att det kommer en polis när man ringer. En annan ungdomar som använder narkotika i kommunen. Enligt en rapport från länsstyrelsen tidigare i år ligger Täby fyra i länet, vad gäller narkotikaanvändning bland unga. 34 % av pojkarna och 21 % av flickorna i årskurs 2 på gymnasiet uppger att de testat narkotika.

• Vi ser väldigt allvarligt på detta och kommunen har genom att vi kristdemokrater drivit frågan, ökat resurserna, där fler ordningsvakter med hundrondering har satts in i högre utsträckning än tidigare, detta i nära samarbete med polis och grannsamverkan. Vi har även ett ”Trygg i Täby” kansli som fokuserar mycket på förebyggande arbete och där föräldrar involveras i tidigt skede bl a genom öppna föräldraföreläsningar. Vi vet att narkotikaanvändningen göder de kriminella gängen som skjuter varandra till döds. Efter polisens senaste insats mot knarket i Danderyd, Täby, Vallentuna och Österåker förra året kan vi heller inte skylla på att det bara kommer utifrån. Försäljningen är etablerad här, och Kristdemokraterna går till val på att den ska bort, säger Camilla Brodin (KD), kommunalråd.

Kristdemokraterna Täbys viktigaste valfrågor

• Kommunala poliser, ordningsvakter och kameraövervakning för ökad trygghet
• Täby ska bara växa om trafiken klarar det, varje ny utbyggnadsfas i täby ska bara startas om trafiken tillåter
• Mindre barngrupper i förskolan och fler vuxna i skolan
• Förstatliga sjukhusvården och låt kommunerna ta över ansvaret för primärvården
• Fler bostäder för äldre och kortare handläggningstid för biståndsbedömning
• Avskaffa arbetsförmedlingen – inför integrationsplikt

KD Täbys valprogram hittar du på www.taby.kristdemokraterna.se
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 month ago

Kristdemokraterna Täby

Vi önskar er en härlig nationaldag 🇸🇪💙🇸🇪Vi önskar er en härlig nationaldag! ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna Täby

Denna morgon möts Täbybor av Kristdemokrater vid Roslags Näsby och Näsbypark - Du ska kunna lita på Sverige, du ska kunna lita på Täby 💙 ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna Täby
View on Facebook

Du behöver inte vara religiös för att vara kristdemokrat. Det räcker med att du gillar våra idéer. Håller du med om att vi behöver ett Sverige som präglas av goda värderingar? Att alla människor ska ha rätt att bestämma över sina egna liv, men att det med frihet även följer ett ansvar? Då delar du säkert samma grundvärderingar som vi har.

En röst på KD är en röst för
☑️ Täby ska bara växa om trafiken klarar det, varje ny utbyggnadsfas i Täby ska bara startas om trafiken tillåter
☑️ Mindre barngrupper i förskolan och fler vuxna i skolan
☑️ Förstatliga sjukhusvården och låt kommunerna ta över ansvaret för primärvården
☑️ Kommunala poliser, ordningsvakter och kameraövervakning för ökad trygghet
☑️ Fler bostäder för äldre och kortare handläggningstid för biståndsbedömning
☑️ Avskaffa arbetsförmedlingen – inför integrationsplikt
... See MoreSee Less

View on Facebook

 

 

 

 

  • Följ oss på sociala medier: