Vad vill vi Kristdemokrater

KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

Läs mer

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

"Vi svenskar har inte begärt mycket av världen. En bit jord i norra Europas utkant att få kalla vår egen. Men vi tog vår lott och skapade tillsammans välstånd och ett välfärdssamhälle.

Och därför vet jag att om vi kommer samman – så kan vi minska samhällsklyftorna. Återvinna tryggheten. Bygga upp vår välfärd. Och förnya vår samhällsgemenskap.

Men de kräver att vi höjer vår röst för de förbisedda och de bortglömda."

Ebba Busch Thor (KD) i Almedalen 2019

Gå med i KD!
KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

Imorgon Lördag kl. 19.00! ... See MoreSee Less

View on Facebook

Glad midsommar från Kristdemokraterna i Aneby! 🍓🇸🇪☀️ ... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

KD fortsätter att öka – är nu uppe i 13%!

Kristdemokraterna är uppe i rekordhöga 13 % och är Sveriges fjärde största parti. Vill du vara med i Kristdemokraterna och arbeta för förändring? Bli medlem i KD idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

Tack för det stora förtroendet KD fick i EU-valet.
Vi ser fram mot att nu ha två parlamentariker i Bryssel!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag finns vi på torget i Aneby med vår hoppborg! Kom och prata EU val med oss! ... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna Aneby

Rösta senast på söndag för ett EU som stödjer våra bönder!Det är nödvändigt med någon form av gemensam jordbrukspolitik eftersom vi har en gemensam marknad inom EU. Men de omfattande subventionssystemens betydelse minskar samtidigt om vi klarar av att upprätthålla konkurrensneutralitet inom EU:s inre marknad. Så ser det inte ut idag, det är mycket dyrare att vara lantbrukare i Sverige än många andra länder. I vissa avseende på grund av nationell lagstiftning, men också för att andra länder helt enkelt tar för lätt på EU:s gemensamma regler. Detta behöver rättas till.

Mycket av livsmedelsregleringen i Europa sker på EU-nivå. Men det finns fortfarande områden där gemensamma regler saknas, ofta med konsekvensen att svenska producenter – som ofta har skarpare regler att förhålla sig till än övriga Europa – missgynnas ute i Europa. EU behöver sätta fart med att komplettera lagstiftningen på livsmedelsområdet där avsaknaden av gemensamma regler skapar problem.

Nu har du möjlighet att göra din röst hörd om vilken typ av EU-samarbete du vill ha. Läs mer om Kristdemokraternas EU-politik här: kristdemokraterna.se/eu
... See MoreSee Less

View on Facebook
View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna Aneby

EBBA HAR STÖRST FÖRTROENDE

Inför europavalet går vår partiledare Ebba Busch Thor upp i toppen i ytterligare en mätning. Ebba är den partiledare som har störst förtroende bland väljarna. Det visar Novus senaste undersökning om förtroendet för partiledarna.

”Det mest påtagliga i den här undersökningen är att förtroendet för Ebba Busch Thor (KD) fortsätter att växa så tydligt. Hon har uppenbarligen en god förmåga att nå ut till väljarna”, säger Torbjörn Sjöström, VD på Novus till SVT Nyheter.

KD tycker att EU ska vara lagom. Det kan låta oskyldigt, men det är något i KD:s slogan i det här valet som provocerar våra motståndare till bristningsgränsen. De vill inte ens förstå vad lagom betyder. Låt oss förklara.

EU befinner sig vid ett vägskäl. På den ena sidan finns de öppet EU-fientliga. På den andra sidan finns de som lägger förslag om mer överstatlighet. Båda alternativen hotar unionen.

KD tycker att EU ska vara lagom. Men det verkar som att lagom har blivit radikalt. Ändå är det vår fasta övertygelse att EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar och hålla sig borta från sådant som sköts bättre på nationell nivå.

Att kämpa för ett lagom EU är att värna unionen.

Tycker du som oss? Bli medlem!
KD.nu/blimedlem

Undersökningen i sin helhet:
www.svt.se/nyheter/inrikes/ebba-busch-thor-kd-i-fortroendetopp
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: