Oklara besked från Koalitionen S+Mp+C!

KD förslaget att bygga om byggnaden som innehåller Järfällas nuvarande badhus till ett kultur idrotts och föreningshus avslogs av Koalitionen på kommunfullmäktiges möte 18/4  (Dnr Kst 2016/227)  uppenbarligen tyckte man att behovet inte fanns. Nu återkommer man och vill behålla byggnaden utan att tala om vad man vill använda byggnaden till. Järfälla behöver en kulturscen, rummet som innehåller bassängen kan bli en fantastisk kulturscen! Föreningslivet behöver lokaler såväl för kampsport som kontor, byggnaden har redan lämpliga lokaler allt som behövs är en upprustning. Byggnaden innehåller ett café kort sagt allt är upplagt för Järfälla skall få ett efterlängtat första kultur och aktivitetshus något som såväl äldre som unga efterfrågat länge och andra kommuner har.Järfällas Kristdemokrater har kämpat för föreningslivets roll och behov under alla år nu växer Järfälla och behovet är större för varje år vad vill Koalitionen?

Lennart Nilsson

Bilen behövs i ett modernt samhälle

Miljöpartiet vill avskaffa alla bilar i samhället och missar inte ett tillfälle att berätta att bilen skall avskaffas, förutom en bil som skall sparas på museum enligt Mp Järfällas gruppledare. Det avslöjar en okunskap om vanliga människors vardag och livsvillkor. Vi Kristdemokrater vet att bilen behövs vi ser att elbilar lanseras på bred front och vi vill bygga ett samhälle som underlättar för bilägande och underlättar övergången till elbilssamhället. Det är ett proaktivt sätt att möta klimathotet. Då duger det inte att dra ned på antalet parkeringsplatser bygg parkeringsplatser med laddstolpe det är framtiden.

Välkommen till årsmöte!

Kristdemokraternas lokalavdelning har glädjen att hälsa alla medlemmar och intresserade välkomna till årsmöte måndagen 20/2 klockan 18:30 i Kvarnen konferens Vibblabyvägen 1.

Nytt år 2017!

Kristdemokraternas år 2017!

Ett nytt år innebär nya möjligheter och utmaningar. Kristdemokraterna gillar utmaningar och står beredda med svar på de viktiga politiska frågor som medborgare ställer och nya stimulerande uppgifter år 2017 . Kristdemokraterna är ett värdebaserat parti och det är din garanti för att ditt individuella perspektiv beaktas när vi fattar beslut!  Av den anledningen är dialogen med Järfällaborna viktig, hör av dig, din åsikt är betydelsefull.

Kristdemokraternas glöggkampanj

Fredagen den andra december var det kallt på Jakobsbergs torg men varm glögg och pepparkaka värmde många Järfällabor i julhandeln. På bilden delar`kristdemokraten Roland Borgström ut varm glögg och en varm julhälsning

Kristdemokraternas budgetförslag

Vid måndagens fullmäktige presenterade Kristdemokraterna en framtidsinriktad budget. Våra satsningar har en direkt koppling till vår politik och våra politiska värderingar. Vi utgår från varje människas unika värde och bygger vår politik från den utgångspunkten. Göran Hägglund sammanfattade vår politik med orden ingen skall hållas tillbaka och ingen skall lämnas efter.  Barnen står självfallet i fokus, liksom vår ambition att lyfta fram den seniora kompetensen.  Men du hittar även framåtsyftande förslag om teknikutveckling och renovering av våra bryggor. För fler exempel följ länken nedan.

Länk

Ungdomsidrotten är viktig!

Järfällas Go-kart bana är en viktig regional idrottsanläggning och Go-kart är motorsportens ungdomsklass. Kristdemokraterna protesterar kommunens behandling av Järfälla Mk som driver verksamheten. Att först bevilja klubben bygglov för att bygga ut banan till en allt för hög avgift och sedan säga upp klubben genom ombud år inget annat än skandal. Kristdemokraterna ser ungdomsidrotten som en mycket viktig samhällsfunktion och protesterar mot beslutet.

Bygg om den nuvarande simhallen till ett föreningarnas hus!

Järfällas gamla simhall har tjänat ut som simhall men är i mycket gott skick strukturellt. Kristdemokraterna har varit drivande för att en ny simhall skall byggas men har samtidigt ansett att den gamla simhallen skall återanvändas. Hallen är byggd i brobetong och i mycket gott skick förutom att ytskikt fukttätning och övrigt byggmaterial är avpassat för användning i en simhalls våta miljö och har tjänat ut. Nu skall simhallen rivas till en kostnad av minst 70 miljoner. Kristdemokraterna anser att ett sådant förfarande strider mot både sunt förnuft och god hushållning med skattebetalarnas pengar. Vi föreslår att byggnaden byggs om till ett kultur och föreningshus! Järfällas föreningsliv har stort behov av lokaler och Järfällaborna efterfrågar ett lokal för event och musik. Byggnaden ligger dessutom centralt och nära kollektivtrafik.

Investera I Barkarby!

IMG_6958Tillsammans med Moderaterna och Liberalerna genomför Kristdemokraterna en kampanj i Barkarby för att protestera mot nedläggningar av viktig kommunal service i stadsdelen. Kristdemokraterna vill behålla både äldreboende och fritidsgård i kommundelen. Det är dags att satsa på Barkarby!