• Det händer!

  Umeå riksting stärkte Kristdemokraterna

  Den 8 – 10 november i Umeå Folket Hus samlades kristdemokrater från hela Sverige för att fatta viktiga beslut för Sverige och vilken politik som ska föras. Tinget behandlade 299 motioner som spände över flera politiska ämnesområden där vi kan vässa vår politik ytterligare.

  Två propositioner från partistyrelsen behandlades: landsbygdspolitik med 79 förslag för att förbättra levnadsvillkoren för landsbygden. Ett exempel på en sådan politik är att vi kristdemokrater vill ta hjälp av drönare för att jaga vildsvin och många andra goda förslag.

  Den andra propositionen migration och integrationspolitik som antogs efter debatt. Tinget antog en rad olika förslag, för att bryta utanförskap och passivitet, åtgärder för att möta migrationen.

  Efter programmet på lördagen kväll var det fest. Här kommer kristdemokrater från hela landet samman för att mötas.

  Sammantaget stärkte stämman partiet och enigheten.

  Ebba talade i Almedalen

  Foto: Kristdemokraterna

  I strålande solsken talade vår partiledare under Almedalsveckan på Gotland. I sitt tal knöt hon an till  de grupper som socialister, radikaler och socialliberaler inte orkar med – eller i alla fall inte har någon politik för. Trots att de borde få fokus i debatten.

  Hon talade också om att låta politiken bottna i värderingar – i människosyn – det ger ett rättesnöre som gör att man kan skilja viktigt från mindre viktigt. Om man inte grundar sin politik i värderingar faller man lätt offer för särintressen och prestigemakt.

  Slutligen vill vi summera talet ”Vi svenskar har inte begärt mycket av världen. En bit jord i norra Europas utkant att få kalla vår egen Men vi tog vår lott och skapade tillsammans välstånd och ett välfärdssamhälle.

  Och därför vet jag om vi kommer samman- så kan vi minska samhällsklyftorna. Återvinna tryggheten. Bygga upp vår välfärd. Och förnya vår samhällsgemenskap och de bortglömda.”

  Ebba Busch Thor (KD) i Almedalen 2019.

  Kristdemokraterna valspurtar i Jönköping

   

  Nu går vi in på finalvarvet inför EU-valet på söndag den 26 maj. Vår valstuga ska vara bemannad varje dag och vi vill att flera ställer upp för utdelning och goda samtal. På tisdag, 21 maj, är det också debatt på Harrys Restaurang där KD’s duktiga 3:e namn, Liza-Maria Norlin, medverkar.

  Ebba Busch Thor talade på torgmöte 13 maj

  I EU-valkampanjen 2019 gästade Ebba Busch Thor Jönköping och Hoppets Torg måndagen den 13 maj. En solig eftermiddag där ett par hundra intresserade lyssnare kommit för att höra och träffa Ebba. Ett antal engagerade Kristdemokrater såg till att det fanns en miniscen med KD-inramning, kaffe och brysselkex för alla kaffesugna, och en ordentlig ljudanläggning som skapade en härlig stämning för denna eftermiddag. Camilla Rinaldo Miller, ordförande för Jönköpings läns distrikt av KD, hälsade alla välkomna och introducerade Ebba för publiken, där hon fick tränga sig fram för att nå fram till scenen. Introduktionen var kanske överflödig eftersom Ebba just nu leder förtroendeomröstningen bland de svenska partiledarna, ett betyg så gott som något både för Ebba som partiledare och för KD som för en stabil och kristdemokratiskt förankrad politik som folk kan lita på.

  Ebba höll under 15 minuter ett entusiastiskt tal, dels kring de fokusfrågor som KD har i den svenska politiken, och dels kring de frågor som vi anser Europaparlamentet ska koncentrera sig på framöver. EU varken bör eller kan bestämma allt och framförallt inte ges rätten att beskatta sina medlemsländer. Den suveräniteten vill KD att varje land ska vara ansvarig för. EU ska heller inte syssla med frågor som bäst löses på nationell nivå utan ska istället bli bättre på sådana frågor där det verkligen behövs övergripande lösningar. Så avslutade hon sin apell med att uppmana folk att verkligen gå och rösta och då lägga sin röst på KD, som vill jobba för Make EU LAGOM Again, som är kampanjens tema.

  Efter Ebbas tal stod folk i kö för att ta selfies tillsammans med henne och dessutom få autograf på köpet. Här trängdes folk, unga och äldre, och kön av intresserade verkade aldrig ta slut och de sista i kön blev nog utan sina önskade bilder då hon var tvungen att skynda vidare på sin turné, då närmast till Borås, sedan hon startat dagen i Nyköping och via Norrköping kom till Jönköping.

  Europafokus på Harrys

  Under en måndagskväll samlades vi kristdemokrater till en kväll för att få lyssna till vår partiledare Ebba Busch Thor, Sara Skyttedal och David Lega , två av våra toppkandidater i valet till Europarlamentet den 26 maj och knöt an till viktiga utmaningar vi står inför det vägskäl Europa tår inför. Att allt är och ska inte vara EU politik exempelvis när det kommer till föräldraförsäkringen och arbetsmarknadspolitik – som sköts bäst här i Sverige.Mer info finner du nedan.

  Europa med våra ögon

  Vi kristdemokrater vill fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar och hålla sig borta från lösningar som sköts bättre på nationell nivå. EU ska agera för fler jobb, EU ska ta krafttag för klimatet och sist men inte minst, EUs budget ska vara måttfull. Och här är kursen och inriktningen klar, de kristdemokratiska värderingarna utgör sedan länge grunden för EU, där freden och friheten är en av de absoluta grundpelarna för gott samarbete mellan medlemsländerna. Därför kan du ta del i denna enkla folder som beskriver vad vi egentligen tycker i detta viktiga val. Du kan också läsa vårt Europolitiska manifest som nyligen släpptes här.

  eufolder

   

  Kristdemokraterna samlades i Örebro för kommun och landstingspolitiska dagar

  Den 29-30 April samlades kristdemokrater från hela landet till kongress där vår partiledare Ebba Busch Thor talade ett riktigt brandtal som inledning och ett flertal intressanta seminarium ägde rum. Du kan höra Ebbas tal här. Du kan också läsa det på sociala medier för våra lokala företrädare håller uppdaterade!

  Nedan är bilder från dess:

   

  Jönköpings kommundelsförening höll årsmöte!

  På Sofiagården hade Jönköpings kommundelsförening årsmötet. Samlingen inleddes med kaffe och tårta och kaffe. Därefter talade vårt kommunalråd Andreas Sturesson om utmaningar för Jönköpings kommun. Därefter hölls förhandlingar och ombudsman Carl Cunningham talade om det stundande Europaparlamentsvalet.

   

  Jönköpings kommundelsförening firade  trettondagsfest

  Vi i Jönköpings kommundelsförening höll trettondagsmöte.Kommunalråd Andreas Sturesson höll tal på utmaningar för Jönköpings kommun och hur vi kan underlätta för dess invånare. Medverkade gör också David Lega, kommunalråd i Göteborg.

  Varmt välkommen till trettondagsfest med Jönköpings och Bankeryds kommundelsföreningar. Vi vill bjuda in intresserade och medlemmar från andra håll i Jönköpings området i år.

  David Lega, kommunalråd in Göteborg och toppkandidat i valet till Europaparlamentet i maj och Andreas Sturesson, kommunalråd i Jönköping i opposition kommer att dela med sig av sina tankar.Vi kommer servera pajer, kaffe och tårta !. Se  inbjudan och anmälan nedan:

  Kostnad: 80 kr/person, barn under 14 år gratis.

  19-01-12 KD inbjudan

  Klart med nomineringar till nämnder i Jönköpings kommun

  Nu är det klart vilka namn som nominerats till nämnder i Jönköpings kommun. En väl sammansvetsad grupp med både med rutinerade och nya :

  18-12-07 valberedningens förslag till nämnder i Jönköpings kommun