Förslagen till regionlistorna är klara

Nu är förslaget till regionlistor för Kristdemokraterna i valet 2018 klara. Regionråd Mia Frisk föreslås toppa listan för valkretsen Jönköping, Habo och Mullsjö. Hon finns också med på de andra två regionlistorna på plats 3.

– Jag är glad och tacksam över att få fortsatt förtroende att leda den kristdemokratiska regiongruppen och arbetet med att utveckla Sveriges bästa hälso- och sjukvård. Allt för många barn o unga som lider av psykisk ohälsa och vi måste bli bättre på tidiga insatser och vi behöver korta väntetiden till BUP. Det är en prioriterad fråga för mig både nu och i nästa mandatperiod, säger Mia Frisk, regionråd och toppkandidat till regionen i valet 2018.

Kristdemokraternas regionlista för Höglandet föreslås toppas av Mattias Ingeson, Eksjö. Följt av Pernilla Mårtensson, Nässjö, på plats 2 och Monica Samuelsson, Vetlanda, på plats 4 och Irene Oskarsson, Aneby, på plats 5. Det är en stark topp med erfarna regionpolitiker.

– Regionpolitiken handlar om flera av de viktigaste byggstenarna i ett gott samhälle. Jag är glad och stolt över förtroendet att få företräda Kristdemokraterna, Eksjö och Höglandet i detta viktiga arbete. Jag kommer fortsätta lyfta frågor om människosyn och värderingar, barn och ungas delaktighet och kämpa för att man ska kunna bo och driva företag i hela länet. Jag vill också jobba för att ta till vara civilsamhällets utvecklande kraft genom organisationer, församlingar och idrottsföreningar, säger Mattias Ingeson regionpolitiker och toppkandidat till regionen i valet 2018.

På regionlistan för GGVV-området (Gislaved, Gnosjö, Vaggeryd och Värnamo) föreslås Pia Skogsberg, Hestra, på plats 1. Arnold Carlzon, Värnamo, föreslås på plats 2, Emma Ewaldsson, Skillingaryd, på plats 4 och Samuel Davidsson, Hillerstorp, på plats 5. På regionlistan för GGVV-området finns flera kandidater som är nya i regionpolitiken, men de är inte nya i politiken. Allihopa har en lång erfarenhet från bland annat kommunpolitik.

– Jag glad för förtroendet. De kristna värderingarna behövs mer än någonsin i den svenska politiken och jag vill vara med att forma ett samhälle som vilar på den grunden. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter oavsett ålder, kön eller etnicitet – detta gäller såväl inom jobb & företagande, skola, sjukvård, äldreomsorg, familjeliv och oavsett var man än är bosatt i vår region, säger Pia Skogsberg regionpolitiker och toppkandidat till regionen i valet 2018.

Riksdagslistan fastställs på partiets extra årsmöte lördagen den 25 november i Jönköping.

Förslag valsedel region JönköpingHaboMullsjö

Förslag valsedel region GGVV

Förslag valsedel region höglandet

 

Ebba och Andreas toppar riksdagslistan

Ebba Busch Thor och Andreas Carlson föreslås toppa Kristdemokraternas riksdagslista i Jönköpings län. Som 3 respektive 4 på listan föreslås Lars Adaktusson och Acko Ankarberg Johansson.

– Jag är väldigt tacksam och inspirerad över att Jönköpingsdistriktet valt att ha med mig högst på sin riksdagslista. Från den här valkretsen kom en gång Alf Svensson, Göran Hägglund och Maria Larsson. Jag hoppas kunna möta många väljare i länet innan valdagen och berätta om vad kristdemokraterna vill göra för att stoppa välfärdssveket inom vården och omsorgen och återupprätta välfärdslöftet, säger Ebba Busch Thor, partiledare.

– Jag är tacksam för förtroendet och jag känner mig taggad för att fortsätta driva kristdemokratisk politik och frågor som är viktiga för Jönköpings län i riksdagen ytterligare en mandatperiod. När otryggheten ökar behövs Kristdemokraterna och de värderingar vi står för mer än någonsin i svensk politik. För egen del vill jag bidra till att vi ökar med minst ett mandat från Jönköpings län och får mer inflytande för en politik som vill byta ut regeringens välfärdssvek mot ett kristdemokratiskt välfärdslöfte, säger Andreas Carlson, gruppledare i riksdagen från Mullsjö.

Hela den föreslagna riksdagslistan

 1. Ebba Busch Thor, partiledare, Uppsala, 30 år
 2. Andreas Carlson, riksdagsledamot, Mullsjö, 30 år
 3. Lars Adaktusson, EU-parlamentariker, Stockholm, 62 år
 4. Acko Ankarberg Johansson, partisekreterare, Huskvarna, 53 år
 5. Mattias Ingeson, bitr. generalsekreterare, Eksjö, 44 år
 6. Irene Oskarsson, kommunpolitiker, Aneby, 52 år
 7. Anton Axelsson, civilekonom, Nässjö, 23 år
 8. Camilla Rinaldo Miller, frisör, Värnamo, 48 år
 9. Hans Jarstig, kommunalråd, Habo, 60 år
 10. Maria Sandberg, företagare, Gnosjö, 52 år
 11. Simon Rundqvist, barnläkare, Jönköping, 42 år
 12. Monica Samuelsson, skribent, Vetlanda, 47 år
 13. Stefan Gustafsson, kommunalråd, Sävsjö, 58 år
 14. Margareta Andersson, lantbrukare, Malmbäck, 62 år
 15. Haykanush Vardanyan, HR, 34 år, Jönköping
 16. Pia Skogsberg, lärare, Gislaved, 41 år
 17. Mats Antonsson, skattehandläggare, Tranås, 58 år
 18. Esther Oscarsson, lärarstuderande, Huskvarna, 23 år
 19. Peter Iveroth, smittskyddsläkare, Jönköping, 65 år
 20. Jenny Larsen, IT-projektledare, Vaggeryd, 46 år
 21. Åke Lundgren, senior, Habo, 79 år
 22. Sofia Isaksson, lärare, Hok, 30 år
 23. Ibrahim Candemir, PA-systemkonsult, Värnamo, 57 år
 24. Anne-Christine Backlund, säljare, Tranås, 66 år
 25. LarsÅke Magnusson, produktionschef, Gnosjö, 61 år
 26. Cecilia Hjorth Attefall, projektledare, Jönköping, 51 år
 27. Torbjörn Eriksson, läkare, Värnamo, 45 år

På Kristdemokraternas extra partidistriktsårsmöte den 25 november beslutas om den slutgiltiga valsedeln.