Ny större lekplats behövs

En pojke leker på en lekplats

Knivsta saknar en större central lekplats. Det innebär att barn på orten missar möjligheten till en utvecklande lekplatslek på hemmaplan.
–  Det är inte hållbart. Därför så har vi i KD bett förvaltningen undersöka var en sådan lekplats kan skapas, säger Pontus Lamberg, etta på kommunlistan.
Läs mer

”Vi behöver lyssna på vad Knivstaborna vill”

Tågsträckan Uppsala-Stockholm är Sveriges mest trafikerade. Vi från KD vet att fyrspår är nödvändigt för en fortsatt utveckling i Mälardalsregionen. Det vi motsätter oss är kraven om en kraftig bebyggelse. Vi vill se att Knivsta utvecklas till vad Knivstaborna vill ha, inte vad Rosenbad tycker.
Läs mer

KD vill satsa mer på skolan

Idag lade M och C fram sitt nya förslag för inriktningsbudget för Knivsta 2019. Vi är glada för att våra idéer kring att satsa på skolan och att undvika onödiga utgifter i äldreomsorgen har anammats. Men KD kan inte acceptera neddragningar i skolan och satsar därför 7 miljoner kronor mer.
Läs mer

Förslagen från KD blir verklighet

Pontus Lamberg i KNivsta centrum

Den 28 maj gick KD Knivsta ut med sin nya budget för en bättre skola och förskola. Den 4 juni fick vi se att Moderaterna och Centern helvänder och följer vårt förslag. Det visar att vår politik har betydelse och att KD tas på allvar.
Läs mer