Vi värnar valfrihet i äldreomsorgen

Äldreomsorgen med hemtjänst och särskilda boenden är väl utbyggd. De äldres möjlighet att själva välja omsorg efter önskemål och behov är emellertid begränsad. Den enskildes möjlighet att besluta över sin vardag bör inte upphöra då man går i pension. Det bör till exempel vara ett fritt val för alla som nått en viss ålder att själva avgöra om de vill flytta till ett särskilt boende.

Näringslivet är viktigt för en god välfärd

Genom att stötta och uppmuntra företagande i hela kommunen bidrar vi till skatteintäkter som kan användas för skola och omsorg. Vi vill värna om sunda kommunala upphandlingar med långsiktiga ambitioner.

Kärnverksamhet istället för skrytbyggen

Vi vill inte att Ljungby kommun ska bygga sig till en plats på kartan utan att vara det genom att vara duktiga på kommunens kärnverksamhet istället för skrytbyggen. Skatten ska gå till god vård, bra skola och en äldreomsorg våra äldre kan lita på. Fungerar dessa saker väl bör man fråga sig om skatten inte bör sänkas så att fler har jobb och fler kan få pengarna att räcka till i vardagen – en välfärd nog så viktig som den offentliga.

Nyheter från Kristdemokraterna Ljungby

Följ oss på sociala medier

Idag står några från vår härliga lokalavdelning och kampanjar inför EU-valet på Stora Torget i Ljungby. Kom gärna ner och hälsa på. #makeeulagomagain #kd #kristdemokraterna #ljungby https://t.co/TxSxhY4QJ4

Vårt glada och nyinspirerade gäng på Kommun och regiondagarna i Örebro #kddagar https://t.co/tBc6ihyu3Z

Load More...

KD Ljungby på Facebook

2 dagar sedan

Kristdemokraterna Ljungby

Missa inte Ebbas besök i Växjö på fredagFredag 24/5 kommer Ebba till Växjö och stöttar oss i vår kampanj! Vi ses på Storgatan mellan kl 12.00-12.30. Nu ska vi se till att vi gör vårt bästa val nånsin!

Dela och gilla gärna!
... MerMindre

Läs på Facebook

Kom gärna förbi stora torget idag och träff oss ... MerMindre

Läs på Facebook

Kristdemokraterna tycker att EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar, där samarbetet i EU är väsentligt för att kunna lösas

Samtidigt tycker vi att EU bör hålla sig borta från sådant som bättre sköts på nationell nivå - så som välfärden. EU ska vara lagom.

Nu har du möjlighet att göra din röst hörd, för vilket typ av EU-samarbete du vill ha. Läs mer om Kristdemokraternas EU-politik här: kristdemokraterna.se/eu/
... MerMindre

Läs på Facebook

EBBA HAR STÖRST FÖRTROENDE

Inför europavalet går vår partiledare Ebba Busch Thor upp i toppen i ytterligare en mätning. Ebba är den partiledare som har störst förtroende bland väljarna. Det visar Novus senaste undersökning om förtroendet för partiledarna.

”Det mest påtagliga i den här undersökningen är att förtroendet för Ebba Busch Thor (KD) fortsätter att växa så tydligt. Hon har uppenbarligen en god förmåga att nå ut till väljarna”, säger Torbjörn Sjöström, VD på Novus till SVT Nyheter.

KD tycker att EU ska vara lagom. Det kan låta oskyldigt, men det är något i KD:s slogan i det här valet som provocerar våra motståndare till bristningsgränsen. De vill inte ens förstå vad lagom betyder. Låt oss förklara.

EU befinner sig vid ett vägskäl. På den ena sidan finns de öppet EU-fientliga. På den andra sidan finns de som lägger förslag om mer överstatlighet. Båda alternativen hotar unionen.

KD tycker att EU ska vara lagom. Men det verkar som att lagom har blivit radikalt. Ändå är det vår fasta övertygelse att EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar och hålla sig borta från sådant som sköts bättre på nationell nivå.

Att kämpa för ett lagom EU är att värna unionen.

Tycker du som vi? Bli medlem!
KD.nu/blimedlem
... MerMindre

Läs på Facebook
  • Följ oss på sociala medier: