Vi värnar valfrihet i äldreomsorgen

Äldreomsorgen med hemtjänst och särskilda boenden är väl utbyggd. De äldres möjlighet att själva välja omsorg efter önskemål och behov är emellertid begränsad. Den enskildes möjlighet att besluta över sin vardag bör inte upphöra då man går i pension. Det bör till exempel vara ett fritt val för alla som nått en viss ålder att själva avgöra om de vill flytta till ett särskilt boende.

Näringslivet är viktigt för en god välfärd

Genom att stötta och uppmuntra företagande i hela kommunen bidrar vi till skatteintäkter som kan användas för skola och omsorg. Vi vill värna om sunda kommunala upphandlingar med långsiktiga ambitioner.

Kärnverksamhet istället för skrytbyggen

Vi vill inte att Ljungby kommun ska bygga sig till en plats på kartan utan att vara det genom att vara duktiga på kommunens kärnverksamhet istället för skrytbyggen. Skatten ska gå till god vård, bra skola och en äldreomsorg våra äldre kan lita på. Fungerar dessa saker väl bör man fråga sig om skatten inte bör sänkas så att fler har jobb och fler kan få pengarna att räcka till i vardagen – en välfärd nog så viktig som den offentliga.

Nyheter från Kristdemokraterna Ljungby

Följ oss på sociala medier

Idag är våra nyvalda kommunpolitiker på utbildning och information om kommunens organisation. Vi gläds åt flera nyblivna politiker och ökat inflytande av KD-politik i kommunen. @ Grand https://t.co/WOf9QHlL3W

Våra nämndsuppdrag från 2018 https://t.co/RIwWk3g060

Bengt Carlsson vald som vice Ordförande i Kommunfullmäktige https://t.co/9KxKtgvTrD

Load More...

KD Ljungby på Facebook

1 dag sedan

Kristdemokraterna Ljungby

För 55 år sedan, den 20 mars 1964, bildades Kristdemokraterna!

Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop.

Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor. Du ska kunna lita på att få en god vård när du blir sjuk. Du ska kunna lita på att få omsorg när du blir äldre. Du ska kunna lita på att polisen kommer om tryggheten hotas. Det handlar i grund och botten om att du ska kunna lita på Sverige. När man är som svagast, ska man vara säker att välfärden är som starkast

Bli medlem i KD du också: kd.nu/blimedlem
... MerMindre

Läs på Facebook

KD ökar i Demoskop – är nu uppe i 10.6%!

I den här mätningen är vi nu Sveriges fjärde största parti. Vill du vara med i Kristdemokraterna och arbeta för förändring? Bli medlem i KD idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Läs om mätningen i sin helhet här: www.expressen.se/nyheter/ebba-busch-thors-revansch-kd-blir-fjarde-storsta-parti/
... MerMindre

Läs på Facebook

KD 9,0- högsta noteringen någonsin i INIZIO!

Att KD växer bekräftas i undersökning efter undersökning. Gå med i KD Du också!
KD.nu/blimedlem

Många människor har fått upp ögonen för KD den senaste tiden. Jag tror att väljarna uppskattar att vi står rakryggat för den politik vi gick till val på och gör allt vi kan för att genomföra den. Vi kommer att fortsätta stå för den linjen, kommenterar Ebba Busch Thor undersökningen
... MerMindre

Läs på Facebook

Det är 100 dagar kvar till EU-valet!

I topp på Kristdemokraternas EU-lista står Sara Skyttedal följt av David Lega. Tillsammans bildar de en stark toppduo som ska ge Kristdemokraterna två mandat i EU-valet. Vill du vara delaktig i EU-valrörelsen? Bli medlem i KD idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem
... MerMindre

Läs på Facebook

1 månad sedan

Kristdemokraterna Ljungby

Ebba Busch Thor (KD) är gäst hos Fredrik Skavlan fredag 15 februari 21.00 (SVT1). Missa inte det! ☺️

Foto: Alison Painter
... MerMindre

Läs på Facebook
  • Följ oss på sociala medier: