Studiebesök med minister Maria Larsson

Maria Larsson

Idag har Barn- och äldreminister Maria Larsson varit i Borås. Tillsammans med kristdemokraterna Cristina Bernevång och Sara Degerman Carlsson besökte hon McDonalds på Hulta.

Vi träffade två chefer och pratade om den stora betydelsen den drygt halverade arbetsgivaravgiften för ungdomar under 26 år och den sänkta restaurangmomsen. Bara vid den här restaurangen har detta gett ytterligare ca 5 heltidstjänster. Tänk då var det inneburit totalt i Sverige!

Vi kristdemokrater och övriga Alliansen vill sänka arbetsgivaravgiften för ungdomar under 23 år med ytterligare drygt 5%. Detta bekräftade Maria Larsson vid besöket.

Politikernas kockduell

Kockduell på Stora Torget mellan de lokala politiska partierna. Partierna deltog med vart sitt tvåmannalag och Kristdemokraterna representerades av Jennifer Blixt Gustavsson och Göran Gustavsson. Matprofilen Leif Mannerström var en av domarna.

Jennifer och Göran lagade köttgryta med honungskaramelliserade kantareller och potatisgratäng.

IMG_0929 IMG_0921

Valdebatt på Tingsholm

bild-1
Tingsholm

Idag var det temadag ”Valet” på Tingsholmsgymnasiet. Heldagen avslutades med valdebatt i sporthallen mellan riksdagskandidater från sju av Sveriges riksdagspartier. Sara Degerman Carlsson, förstanamn på KDs riksdagslista för VG Södra, är Kristdemokraternas representant i debatten.

Vår valbroschyr

I lördags gick vår valbroschyr ut till alla UTs läsare och i nästa vecka kommer alla hushåll i Ulricehamns kommun få den i brevlådan. Vill du redan nu läsa igenom den finns den även här på vår hemsida. Titta under fliken ”Val 2014”.

ValbroschyrKD_Uhamn2014 framsida

Bostadsministern på besök

image

I måndags den 1 sept var bostadsminister Stefan Attefall i Ulricehamn. Tillsammans med gruppledare Cristina Bernevång besökte han Bergton Bygg AB och ett flerfamiljshus som de just nu uppför. Företaget berättade om de fördelar och utvecklingsmöjligheter som de ser utifrån det förändrade och förenklade regelverk som trädde i kraft i somras, och visade ritningar på ett ”Attefallshus” som de designat.

Läs mer i artikeln i Ulricehamns Tidning 2 sept.

SFI

sfi.PNG

SFI (Svenska För Invandrare) hade bjudit in politiker från kommunen för att eleverna skulle kunna ställa frågor.
Frågestunden inleddes med att SFI-eleverna gav politikerna språklektioner i klassrummen på Tingsholmsgymnasiet. Det blev många glada skatt! Att säga välkommen på till exempel kurdiska var inte helt lätt för politikerna, eller att skriva sitt namn med arabiska bokstäver.
Dialogerna som sen följde mellan politiker och elever var mycket trevliga och givande för båda parter. En bra förmiddag, alltså!

bild-2
Adela (Fp), Celso (S) och jag försöker härma arabiska bokstäver för att skriva våra namn.

Hälsa på oss i valstugan

Valstugan är uppe på torget och bemannad och vi hoppas på att få träffa er alla och diskutera, svara på frågor mm.

Valstugan är bemannad på följande tider:

Ons 27/8      10 – 14
To 28/8         15 – 18
Fre 29/8       15 – 18
Lö 30/8         10 – 14

To 4/9           15 – 18
Fre 5/9         15 – 18
Lö 6/9           10 – 14

Må 8/9         15 – 18
Tis 9/9          15 – 18
Ons 10/9      15 – 18
To 11/9         15 – 18
Fre 12/9       15 – 18
Lö 13/9         10 – 14

Valstuga klar

bild-10    bild-8bild-9
Valstugan under konstruktion