Från månadens Kommunfullmäktige

🔵 ”Ökad flexibilitet och god konstnärlig kvalitet.” Jon Malmqvist, ordförande Kultur och frid.
🔵 ”Hållbara scheman är en viktig prioritering.” Anna Zelvin, vice ordförande Omsorgen.
🔵 ”Resultat väger mer än symbolpolitik.” Ricardo Chavez, vice ordförande Arbete och välfärd.
Vill ni veta mer vad vi menar? Skriv gärna till oss.

Nej till vindkraftstvång!

Nej till regeringens vindkrafttvång!
🔵 Regeringen vill slopa kommunens rätt att säga nej till vindkraft. Och fort ska det gå. De vill tillsätta en snabbutredning för att ta bort det kommunala vetot vid utbyggnaden av vindkraft.
”Man kör över kommunerna genom att ensidigt ta armkrok med vindkraftsbolagen och helt ignorerat medborgarnas intressen”, det säger Camilla Brodin, energipolitisk talesperson i KD.

Barnen tillhör inte staten

❎ Socialdemokraterna har inkommit med ett förslag i riksdagen, där de vill att man ska se över möjligheten att på sikt göra förskolan obligatorisk från två års åldern.
Detta är något vi Kristdemokrater tycker är helt fel väg att gå, då vi anser att detta skulle innebära ett stort intrång i den personliga friheten.
🔵 Kristdemokraterna kommer forsätta att verka för att skapa valmöjligheter för familjer att själv välja vad som passar bäst för deras livspussel.

Världsdagen för psykisk hälsa

Den 10 oktober är världsdagen för psykisk hälsa.
Att må bra är en självklarhet för många människor. För andra är det en ständig kamp att kunna må bra. Ohälsa kan drabba vem som helst.
En god psykisk hälsa är ett viktigt mål. Men det kan inte enbart lösas av den enskilde eller av hälso- och sjukvården. Hela samhället måste samverka för att det ska bli en uthållig förändring. Vi behöver vara många som gör vår del för att bidra till kraftsamlingen, och vi måste vara uthålliga.