VÄLKOMMEN till KD i Region Östergötland

Här kan du följa vårt arbete som berör områdena:

  • Hälso- och sjukvård
  • Trafik- och samhällsplanering
  • Kultur och friluftsliv
  • Regional utveckling

Vill du vara med och forma samhället?

Engagera dig i Kristdemokraterna

KONTAKTA OSS

Du ska kunna lita på vården

Du som östgöte ska kunna få trygg och högkvalitativ vård i tid, när du behöver den, oavsett var i länet du bor. Vi vill därför göra en stor satsning på våra vårdcentraler, med bättre läkarbemanning, specialistkompetens för barn och äldre och utökade öppettider på både kvällar och helger.

Idag finns det i vår sjukvårdsregion ingen ambulanshelikopter. Vi vill därför investera i ambulanshelikopter för mer jämlik vård och kunna rädda t.ex. strokepatient i skärgården i tid. I Östergötland är det långa väntetider till barn- och ungdomspsykiatrin. Så kan vi inte ha det. Köerna måste kortas genom att området prioriteras högre och tillförs mer resurser, så att mer personal kan anställas.

Vi vill att du ska kunna pendla smidigt till arbete och studier i hela länet, och vill bl.a. utveckla tågtrafiken på Stångådalsbanan.

Vi vill göra den östgötska kulturen tillgänglig för fler och få fler unga östgötar att vilja bli företagare.

  • Per Larsson
  • Oppositionsråd och gruppledare

Följ oss i sociala medier

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Click here to troubleshoot

KD: STOR SATSNING PÅ VÄLFÄRDEN

KD, M och V säkrar nu en välfärdsmajoritet i riksdagen som gör att Sveriges kommuner och regioner får 7,5 miljarder extra till välfärden.

Ett sådant miljardtillskott är en vinst för välfärden. Det är en vinst för Sveriges äldre, för vårdbiträden och sjuksköterskor som gått på knäna, och för patienter som inte fått vård. För alla hjältar i välfärden.

Inom någon vecka kan extrabudgeten vara färdigbehandlad och välfärdsmajoritetens pengar börja nå kommuner och regioner.

Gå med i KD!
KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

🌟Nu är vi igång med årets första möte för regiongruppen. Många saker som ryms under en sådan här kväll.

Vi började tillsammans med Moderaterna och lyssnade till en dragning om Framtidens vård, kopplat till bygg och fastighetsfrågor. Därefter eget gruppmöte, där den yngsta deltagaren uppmärksammades med en försenad gåva från regiongruppen.

Sedan följde många intressanta diskussioner och samtal om aktuella frågor. Dessutom en presentation av Birgitta Larsson, som berättade om sitt politiska engagemang och uppdraget som 2:e vice ordförande i Stiftelsen Östgötamusiken.
... See MoreSee Less

View on Facebook

💬 Idag träffade Per Larsson (KD) och Fredrik Sjöstrand (M) Bröstcancerföreningen Moa-Lina för ett samtal om hur cancervården kan bli bättre i Östergötland, utifrån deras erfarenheter.

Medskicken blev många och värdefulla. Främst kom samtalet att handla om rehabilitering efter cancerbehandling - eller snarare bristen av rehabilitering. Vården som ges är oftast fantastisk - men vad händer sen? Hur ska man kunna komma tillbaka att vara den aktiva medborgare man en gång var och vill bli igen? Där återstår mycket att göra.

💗Tack Bröstcancerföreningen Moa-Lina Moa-Lina för ert arbete och för att ni tog emot oss idag. Vi tar med oss era medskick och lovar att göra vad vi kan för att driva frågorna vidare!
... See MoreSee Less

View on Facebook

🚆🗣️Intressanta samtal om tåg, möjligheter och framtid stod på Agendan när Niklas Adell och Per-Olov Brännlund, från Stångådalsbanan Vänner, träffade Per Larsson , Lena Käcker Johansson och Fredrik Topplund. ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss i sociala medier: