Nyhetsbrev vecka 7

Hej!

Kristdemokraterna har en mycket spännande helg bakom sig! Vår partiledare Ebba Busch Thor gjorde succé i Fredrik Skavlans populära tv-program och den opinionsmätning från Sifo som publicerades i fredags visade på en ordentlig uppgång till hela 8,6 procent, den bästa mätningen sedan 2003! På regionpolitisk front i Östergötland har det också varit en innehållsrik vecka. Jag ska så här med bara några timmar kvar av veckan, ge en kort resumé i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 6

Hej!

Det är fredag, arbetsveckans sista dag, och dags att summera en innehållsrik vecka i det regionpolitiska arbetet. Det finns en hel del att oroa sig över när det rör regionens ekonomi och de problem som finns med att fullt ut möta våra medborgares behov av sjukvård. Men det finns också som kristdemokrat en hel del att glädja sig över. Medlemmarna fortsätter att strömma in, opinionsmätningarna visar på siffror som är bättre än valresultatet och som vi för ett år sedan aldrig ens vågade drömma om. I regionpolitiken är vi som kristdemokrater ett konstruktivt oppositionsparti, som försöker få genomslag för vår politik inom olika områden, allt för östgötarnas bästa. Jag berättar mer om det senare i veckans nyhetsbrev – trevlig läsning!

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 5

Hej!

Det är söndagskväll och veckan går mot sitt slut. Natten till idag har snömängden utökats på många håll i landet, och i Linköping som varit en grön fläck på kartan, är det numera tämligen vitt mest överallt. Det är inte bara snö som kommit i stor mängd den senaste tiden, även nya medlemmar i Kristdemokraterna har strömmat in i medlemsregistret med aldrig tidigare skådad fart. I januari månad fick Kristdemokraterna nationellt 2500 nya medlemmar. Kristdemokraternas rekordår röstmässigt, 1998, fick partiet så många nya medlemmar, 2500, under hela året. Nu har det skett på en månad! Vår partiledare Ebba Busch Thor och många kristdemokrater runt om i Sverige gör ett riktigt bra jobb! Även vi kristdemokrater i Region Östergötland försöker dra vårt strå till stacken, och här kommer en liten resumé av den gångna veckans aktiviteter. Trevlig läsning!

Läs mer

PM: En ekonomi i fritt fall

PRESSMEDDELANDE
2019-01-30

Region Östergötlands ekonomi i fritt fall – oppositionen starkt kritisk

Idag, onsdag, presenterades Region Östergötlands bokslutsrapport för 2018. Resultatet på sista raden visar ett preliminärt negativt resultat på hela 305 miljoner kronor, vilket är rekorddåligt. Efter fyra år med Koalition för Östergötland är ekonomin i fritt fall.  Läs mer