Dags att prioritera Stångådalsbanan – dialogmöte för stärkt regional tillväxt

Tid: Fredag 1 september kl. 14.00-16.00
Plats: Biblioteket i Kisa, Stora torget 6.

Välkommen till ett dialogmöte där vi lyfter fram hur en upprustning av Stångådalsbanan främjar den regionala tillväxten. Med kortare restid och tätare tågtrafik skapas ett större geografiskt område där man kan pendla för jobb och studier. Fler kan alltså bo kvar utan att behöva flytta för arbetets skull. På samma sätt ökar även utbudet av personal och kompetens för näringslivet och offentlig sektor, då arbetskraft finns tillgänglig inom ett större område än tidigare. Vad är status just nu och hur kan vi tillsammans påverka för att säkra framtida satsningar?

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 33

Hej!

Då var det dags för det första nyhetsbrevet efter sommaruppehållet. Jag hoppas att ni alla har haft en fin sommar med möjlighet till både avkoppling och nya upptäckter! Själv har jag bl.a. besökt vänner i Bayern i södra Tyskland och tillsammans med dem rest runt en del i östra Tyskland och upptäckt flera resmål kopplade till såväl Martin Luther som till kulturpersonligheterna Goethe, Bach och Mendelssohn. Efter lite smygstarter de två föregående veckorna, har denna vecka inneburit den egentliga starten för höstterminens regionpolitiska arbete. Några rader om detta kommer här i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 24

Hej!

Det är fredag igen och dags att summera veckan i den östgötska regionpolitiken. I tisdags var det exakt 20 år sedan jag gick ut gymnasiet och sprang ut på Katedralskolans trappa i Linköping med studentmössa på. Idag är det många som för den traditionen vidare – grattis till alla dem! Själv befinner jag mig i Stockholm för att vara med vid en släktings disputation vid Handelshögskolan i Stockholm. Ämnet för avhandlingen är entreprenörskap i Open Source-världen. Det ska bli intressant, och kanske inte helt irrelevant när man arbetar politiskt med tillväxtfrågor. Men, först kommer här några rader om den gångna veckan. Trevlig läsning!

Läs mer