Nyhetsbrev vecka 15

Hej!

Förra söndagen slogs nog vårens värmerekord hittills. Idag när jag slår mig ned för att författa veckans nyhetsbrev är det lite svalare temperatur och ganska gråmulet. Men, större delen av veckan har bjudit på strålande fint vårväder. Till viss del har jag kunnat njuta av solsken och vårblommor som letat sig fram, men många sammanträden har också inneburit mycket tid inomhus. En del av vad dessa sammanträden innehållit kommer här i kortform i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer

Dags att gå från ord till handling: Hög tid att landa i helikopterfrågan

PRESSMEDDELANDE 11 april 2018

Regionstyrelsen behandlar imorgon Kristdemokraternas motion om att de tre länen i sydöstra sjukvårdsregionen tillsammans ska investera i en ambulanshelikopter. Koalition för Östergötlands förslag till svar, vilket slutligen beslutas på regionfullmäktige, är att rekommendera en fördjupad förstudie och utreda förutsättningarna för ett införande av en ambulanshelikopter. En välkommen svängning från ett tidigare nej, men risken är stor att det blir ytterligare en i raden av flera utredningar utan några garantier för ett genomförande. Kristdemokraterna menar att det är hög tid att landa i helikopterfrågan.

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 14

Hej!

Det är söndag igen och veckan närmar sig sitt slut. Samtidigt känns det som att våren på allvar har tagit sin början. Tidiga blommor letar sig fram lite här och där, temperaturen stiger försiktigt uppåt och spåren av den, som det tycktes, svårsmälta snön, blir allt färre. Den gångna veckan har det varit påsklov, och betydligt lugnare på sammanträdesfronten än en vanlig vecka. Trots det har vi från Kristdemokraterna i Region Östergötland hunnit med en del. En liten återblick på det, kommer här i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 13

Hej!

Det är söndag, det är påskdagen och vi kan alla önska varandra Glad Påsk! Innan jag går iväg på påskdagsgudstjänst i Missionskyrkan, ska jag försöka kort sammanfatta den gångna veckan i regionpolitiken i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer