Pressträff Finansplan 2020-2022

Region Östergötland befinner sig i ett mycket allvarligt läge. Inte på många år har utmaningarna för Region Östergötland varit så stora som de är just nu. Under flera år har det varit en stor vårdplatsbrist som grundar sig i rekryteringsproblem av fram för allt sjuksköterskor i så kallad 24sju-verksamhet. Detta har bidragit till längre vårdköer och ekonomiska underskott i princip alla sjukvårdande produktionsenheter.
 
Moderaterna och Kristdemokraterna har under en lång tid varnat för detta och kommit med konstruktiva förslag för att lyckas vända utvecklingen. Vi har sträckt ut en hand, men allt som oftast fått nobben. Vi har ofta fått höra att allt är under kontroll, att åtgärder inte behöver vidtas.

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 45

Hej!

Det är söndagskväll och jag sitter på tåget hemåt Linköping efter fyra dagar i Umeå för Kristdemokraternas riksting. Ett välarrangerat riksting med många östgötar på plats för beslutsfattande, men också möjlighet att träffa kristdemokrater från hela landet. Som alltid när ett helt parti är samlat, finns det beslut som är mycket glädjande och beslut som man helst sett gått i en annan riktning. Det är en del av att vara en del av en större demokratisk rörelse! De tre dagarna i början av veckan innan det var dags att bege sig i Umeå, hanns en hel del regionpolitiska aktiviteter med. Jag ska försöka sammanfatta dem i veckans nyhetsbrev – trevlig läsning!

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 44

Hej!

Det är höstlov och många passar på att umgås med familj, släkt och vänner, här hemma eller på resa. Själv har jag efter tre intensiva arbetsdagar, nu satt mig på tåget till Köpenhamn för några dagar i den danska huvudstaden. Men innan dess, ska jag i veckans nyhetsbrev försöka ge en kort återblick på den något kortare arbetsveckan i regionpolitiken. Trevlig läsning!

Läs mer

Nyhetsbrev vecka 43

Hej!

Uppåt för Kristdemokraterna i veckans opinionsmätning från Ipsos! Återigen får Kristdemokraterna stöd från 8 procent av väljarkåren. Opinionsmätningar är förstås bara en tillfällig spegling, och än är det långt till nästa val. Men, som inspiration i det vardagliga arbetet fungerar det utmärkt! Veckan har också bjudit på inspiration av annat slag, om det och en hel del annat kommer det här några rader i veckans nyhetsbrev. Trevlig läsning!

Läs mer