Välkommen

Erbjud alla äldre ett vaccinationsprogram

- Kristdemokraterna vill införa ett program för seniorvaccination i Värmland. För äldre finns det mycket att vinna på att slippa sjukdomar som går att förebygga med vaccination sa Elisabeth Kihlström, Landstingsråd idag i samband med News 55 seniorevent på Karlstad CCC.

Ett vaccinationsprogram för äldre där det förutom skydd mot Influensa och pneumokocker även ingår vaccination mot bältros. Risken att drabbas av bältros ökar med stigande ålder och kan i efterförloppet ge långvariga och plågsamma smärttillstånd, så kallad postherpetisk neuralgi.

-Vi vill avgiftsfritt erbjuda alla äldre i Värmland dessa vaccinationer för att minska risken för sjukdomar som i vissa fall kan ge livslånga komplikationer. Vi vill också se över möjligheten att inkludera även vaccination mot stelkramp, difteri och kikhosta i programmet. Vaccination är ett mycket effektivt sätt att främja hälsa. I Sverige erbjuder vi alla barn ett omfattande barnvaccinationprogram som vi kan vara stolta över. Det är god följsamhet och vi har noggrann övervakning. Nu är det dags att vi även inför ett äldrevaccinationsprogram, sa Elisabeth Kihlström vidare.

Landstinget i Värmland erbjuder i dag avgiftsfri vaccination mot influensa till personer som tillhör riskgrupper, personer över 65 år är en av de riskgrupperna. Även vaccination mot pneumokocker erbjuds till riskgrupper.
... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·  

View on Facebook

Två lyckade dagar med många goda samtal på News 55 seniorevent. ... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·  

View on Facebook

Kristdemokraterna har haft en riktigt lyckad dag på News 55:s seniormässa på Karlstad CCC. Bland annat ställde vi en fråga om vad besökarna tycker om att förstatliga sjukhusvården. Resultatet ser ni på bilden till höger. ... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·  

View on Facebook