Välkommen

Kristdemokraterna
Tuffa frågor och ärliga svar - live från Örebro. Ebba Busch Thor frågas ut av Niklas Piensoho.
... See MoreSee Less

4 days ago  ·  

View on Facebook

Nu på måndag håller jag tal till nationen på SVT 1, kl 19:15. Då kommer jag berätta om vad jag tycker är viktigast i svensk politik och hur KD skulle vilja se att Sverige utvecklades. Ni får med andra ord höra om hur det skulle kunna vara med mer kristdemokrati i svensk politik. Det vill ni inte missa! ... See MoreSee Less

1 week ago  ·  

View on Facebook

Vi kommer i alla lägen ta strid mot familjefientliga förslag och värna familjers möjlighet att få ihop livspusslet. För hur modernt är det egentligen att begränsa flexibiliteten i föräldraförsäkringen?

Det kommer med jämna mellanrum förslag på förändringar i föräldraförsäkringen. Det senaste året har flera familjefientliga förslag presenteras. Vi kristdemokrater säger nej till förslag som:
✖️ Färre dagar i föräldraförsäkringen
✖️ Att pappadagarna vid barnets födsel tas bort
✖️ 5 kvoterade pappamånader, och 5 kvoterade mammamånader
✖️ Att man inte ska få spara dagar efter barnens 3-årsdag
✖️ Ingen förälder kan ta ut mer än 8,5 månaders föräldraförsäkring under småbarnsåren.

I en ny undersökning från SIFO om föräldraförsäkringen svarade 76 % att föräldrarna ska få bestämma själva rörande hur alla dagar ska fördelas. Vi kristdemokrater håller med, vi tror att familjerna vet bäst. Det ska finnas möjlighet att få mer tid med barnen och att forma sin egen vardag. Föräldrar ska själva få avgöra hur de vill fördela föräldraledigheten och vilken typ av barnomsorg deras barn behöver.
... See MoreSee Less

2 weeks ago  ·  

View on Facebook

2 weeks ago  ·  

View on Facebook