• FÖRSÖKER REGERINGEN SOPA IGEN SPÅREN EFTER MISSLYCKAD COVIDSTRATEGI?

    Idag uppmärksammade journalisten Emanuel Karlsten att en känslig text på regeringens webbplats har ändrats. Den del som raderades är en bärande del i hur regeringen har beskrivit sin strategi, att smittspridningskurvan ska plattas till i syfte att inte så många ska bli sjuka samtidigt.
    Vi har sedan i våras riktat kritik mot regeringens hantering av pandemin. Inte minst för strategin att tillåta en, jämfört med andra länder hög grad av allmän smittspridning. Strategin har inte varit att fokusera på maximal begräsning av smittspridning utan, precis som det tidigare stått på regeringens webbsida, platta till kurvan.
    Arbetet med att sopa igen spåren efter den misslyckade Covidstrategin pågår i detta nu. Efter att detta uppmärksammats har meningen nu kommit tillbaka på regeringens hemsida. Denna gång blev regeringen tagna på bar gärning, men frågetecknen kvarstår: Varför har regeringen försökt sopa igen spåren efter den svenska Covidstrategin?
    Med anledning utav detta har vi idag skickat in en skrivelse till regeringen där vi kräver svar. Och vi ger oss inte förrän alla kort ligger på bordet.
    Här finner du den aktuella sidan på regeringens webbplats. Här har man själv kunnat följa den följetong av ändrade texter som regeringen sysslat med de senaste dagarna:
    https://www.regeringen.se/…/strategi-med-anledning-av…/
    Läs mer på Emanuel Karlstens webbsida emanuelkarlsten.se – Emanuel tilldelades tidigare stora journalistpriset i klassen ”Förnyare” med anledning av sin Coronabevakning.