• Fastän vi har så fint kött i Sverige tvingas vi att importera.

    Vi är långt ifrån självförsörjande. Vår självförsörjningsgrad understiger 50 procent. Att jämföra med 80 procent i Finland. Sverige är bara självförsörjande på morötter, socker och spannmål.
    Livsmedelsberedskapen är en viktig fråga. Det förstod vi inte minst i inledningen av pandemin. Det är illa att den svenska nivån fortfarande är på bottennivåer. I en kris- eller krigssituation är hyllorna och lagren tömda på två dagar i Stockholm och i övriga Sverige på en vecka. I Finland kan man istället försörja sin befolkning med mat minst under ett halvår.
    Sverige är bara självförsörjande på morötter, mjöl och socker och kan erbjuda befolkningen en morotskaka. Finland kan i jämförelse erbjuda sin befolkning trerätters.
    Det är av yttersta vikt för hela vår nation att livsmedelsproduktionen ökar så vi har en livsmedelsberedskap värd namnet. Men för det så behöver Sverige en ny regering.
    Gå med i KD!