Alla hjärtans dag

allahjärtansdaguntitled

Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över

utan det handlar om att lära sig dansa i regnet.

ordspråk

Ibland kan man känna sig trött och orkeslös, hur ska man egentligen få tid för att få ihop sin vardag? Ta hand om barnen? Orka med att träna? Det kan lätt bli många måsten i livet, och då tycker vi Kristdemokrater att det är viktigt att ställa frågan ”Hur får du ihop tid med barnen?”. För just barn och familj är otroligt viktiga att ta vara på.

Vad kan därför vara bättre än en tidig alla ♥ dag – kampanj vid Gullmarsplan? Vi Kristdemokrater i Enskede/Årsta/Vantör valde att tillbringa en stund på morgonen den här kärleksfyllda dagen med att bjuda på geléhjärtan till morgontrötta och dela ut flyers med frågan ”Hur får du ihop tid med barnen?”.

Vi Kristdemokrater har en stark tro på människan, att hon är unik och inte behöver prestera någonting för att ha ett egenvärde. Vi tror också på familjen som den viktigaste gemenskapen i samhället. Där vi först får möta kärlek, omtanke och förståelse, men också ställas inför krav och ta ansvar.

Ibland kan dock vardagen vara tuff och det blir svårt för föräldrarna att hinna ta tid med sina barn, sätta sig ner och läsa läxor eller bara umgås. Därför tror vi Kristdemokrater att det är viktigt att göra det enklare för familjer att få ihop det. Har man tid för sina nära, mår man också bättre och det går bättre i skolan och på jobbet. På alla hjärtans dag var vi Kristdemokrater i Enskede/Årsta/Vantör därför ute och mötte pendlare på Gullmarsplan för att berätta om hur vi vill göra det enklare för just dem att få ihop livet.

Det här är några av de förslag som vi föreslår nu i februari: minskade barngrupper i förskolan, utbyggd och mer flexibel föräldraförsäkring och fler lärarledda undervisningstimmar i skolan. För att ta del av fler idéer och tankar som vi kristdemokrater har rekommenderar vi att ni besöker vår fina hemsida, www.kristdemokraterna.se. Ta hand om varandra nu i början på våren,

hälsningar // Kristdemokraterna Enskede/Årsta/Vantör