Morgonkampanj Gullmarsplan – morgonstund har guld i mun

Hej i valspurten!

IMAG1841

Idag var vi och delade ut vår fina Valtidning för Kristdemokraterna på Gullmarsplan!

Det var många som tog tidningen, ännu fler som sa god morgon tillbaka vilket jag ser som ett gott tecken och att folk blir glada av att se morgonpigga kristdemokrater! 😉

Nu är det bara 11 dagar kvar till valet, spänningen stiger och Alliansen knappar in enligt flera nyligen publicerade mätningar. Det säger något om att svenska folket tycker det är viktigt med en stabil ekonomi och en stabil regeringen, något som Alliansen lyckats med att behålla de senaste två mandatperioderna. En röst på Kristdemokraterna är en röst för trygghet och valfrihet. Vi vill att fler ska kunna bestämma själva över var de vill gå i skolan, vilken vårdcentral de går till och kring föräldraledigheten. På den sistnämnda punkten håller 8 av 10 med oss om att det är viktigt för föräldrarna att bestämma själva över hur de tar ut sin ledighet, detta är något mycket viktigt att nå ut med!

Vi fortsätter kampanja och synas ute i medier och bland allmänheten, men bidra gärna med att delta på en av våra kampanjer, sprida vår snygga valfilm (https://www.kristdemokraterna.se/Media/Nyhetsarkiv/Premiar-for-Kristdemokraternas-valfilm/) eller likea oss på facebook! Men framförallt, rösta på oss antingen i förtidsröstningen eller den 14 september!

Allt gott från oss i Kristdemokraterna Enskede/Årsta/Vantör!

Valkampanj på Årstaberg och på Gullmarsplan

PicsArt_1409036871618

God morgon alla glada,

tidigt imorse var vi ett stort gäng på Gullmarsplan och delade ut tidningar för Kristdemokraterna! Vi vill att fler ska känna valfrihet och trygghet i vardagen och därför vill vi även när det är lite disigt och duggregn få fler att få reda på vad vårt parti vill! Vi stod även i onsdags och delade ut flygblad och tidningar på Årstaberg under eftermiddagen. Strålande solsken gjorde att många gärna stannade till och tog en broshyr om Kristdemokraternas många förslag till ett bättre samhälle!

Detta är några av de frågor vi går till val på nu inför den 14 september:

Bättre villkor för barn och familjer: Vi vill att familjens bästa ska prioriteras i politiken. Barngrupperna måste bli mindre i förskolan; Höj maxtaxan med 100 kronor för familjer med höga inkomster för att öka resurserna till förskolan; Föräldrar som själva tar hand om sina barn bör få ta del av barnomsorgspengen; Föräldrarna ska själva bestämma över föräldraledigheten, vi säger nej till kvoterad föräldraförsäkring!

Lika vård för alla var man än bor: Vi tycker att den som är sjuk ska få en god sjukvård, var man än bor i landet. För att säkra en jämlik sjukvård bör staten ta ett större ansvar för vården; Varje patient har rätt till rätt vård på rätt klinik med rätt kompetens, därför vill vi inrätta en vårdplatsgaranti; Fortsätta att korta vårdköerna till både akut- och specialistvård.

Bättre företagsklimat: En politik för växande företag och fler jobb. Vi vill förenkla regler för företag och underlätta för nyanställningar, minska företagens sjuklönekostnader; Vi ska värna sänkt restaurangmoms, RUT- och ROT-avdrag, lägre arbetsgivaravgifter för unga och låga skatter på arbete; Underlätta för ökat bostadsbyggande genom färre regler och snabbare handläggningar; Värna och utveckla Sveriges förnybara elproduktion, möjliggör att ersätta gammal kärnkraft med ny. Satsa mer på klimatsmart energi!

Ja, detta är några av de förslagen som Kristdemokraterna går till val på den 14 september. Se till att engagera dig och sprid budskapet till fler och framför allt, glöm inte att rösta på oss i valet! Det går även att förtidsrösta från den 27 augusti.

Allt gott önskar vi i Kristdemokraterna Enskede/Årsta/Vantör. Nu fortsätter vi valspurten!

 

Kristdemokraternas valframgångar i EU-valet 2014

valvaka-Göran-och-LarsDet är glädjande att Kristdemokraterna i Stockholms stad gjorde ett så bra val nu under EU-valrörelsen!

Så här skriver Kristdemokraterna på sin hemsida:

Kristdemokraterna fick 6,0 procent av rösterna i EU-parlamentsvalet. Det är en stor upphämtning jämfört med de första opinionsundersökningarna.
– Vi har gjort en fantastisk valrörelse och det finns skäl att tacka alla i hela landet som satt upp affischer, sprungit på kvällar och nätter och delat ut valmaterial och samtalat med väljare, säger Göran Hägglund.

Det var en fullsatt valvaka på Skybar på Radisson Blu i Stockholm. När SVT:s valundersökning presenterades vid niotiden fick Kristdemokraterna 5,1 procent och när slutliga resultatet kom två timmar senare stod det klart att pariet fått 6,0 procent. Detta innebär att Kristdemokraterna behåller sitt mandat.
– Lars och Ebba och alla andra kandidater har gjort ett fantastiskt arbete för att få ut vårt buskap. EU är för viktig för att förfuskas,säger Göran Hägglund.

Lars Adaktusson hälsades med applåder och jubel under kvällen – inte minst när valresultatet var fastställt. Göran Hägglund och Lars Adaktusson applåderade alla frivilliga valarbetare runt om i landet som varit med och gjort detta möjligt.

– Ni gjorde det. Ni har skickat en envis journalist till Byssel, konstaterade Lars Adaktusson.
– Det har varit fantastiskt att se idealiteten, frivilligheten och entusiasmen i partiet. Utan er hade vi inte stått här och firat.
– Att komma helt utifrån som jag och få partiets stöd – Göran, för det är jag gränslöst tacksam.

Partisekreterare Acko Ankarberg Johansson uttryckte sin glädje över partiorganisationens stora engagemang.
– Det bådar gott inför valet i september. Vi kan vända en trend och vi ska fortsätta öka i höstens val.

Vi ser nu fram emot en trevlig och skön sommar i Stockholm och emot ännu större valframgångar i höstens val den 14 september!

En riktigt skön sommar och allt gott önskar,

Kristdemokraterna i Enskede/Årsta/Vantör

Europadagen – rätt agenda i Bryssel!

Idag var vi några kristdemokrater från Enskede/Årsta/Vantör som gick ut i den ganska kyliga majluften och delade ut flygblad på Gullmarsplan! Under parollen ”Rätt agenda i Bryssel” så är Kristdemokraterna nu mitt uppe i Ep-valrörelsen inför valet den 25 maj där vi vill skicka Lars Adaktusson till Bryssel!

Europasamarbetet är viktigt och just därför vill vi att rätt beslut fattas på rätt nivå, att EU ska syssla med det som EU gör bäst – nämligen de gränsöverskridande frågorna. Detta innefattar frågor såsom att förenkla handeln mellan länder, öka rörligheten, ta krafttag mot den organiserade brottsligheten, skärpa klimatmålen, se till att alla länder tar sitt ansvar för flyktingpolitiken och att människohandelsfrågorna hamnar i fokus så det verkligen går att få till en förändring!

Det som medlemsländerna själva kan bestämma över ska EU inte besluta över, detta grundar sig i vår tanke om subsidiaritet – att vi eftersträvar att beslut ska fattas på lägsta möjliga ändamålsenliga nivå!

Så skicka en envis journalist till Bryssel – detta är vårt val för ett bättre europasamarbete!

Allt gott på Europadagen!

Alla hjärtans dag

allahjärtansdaguntitled

Livet handlar inte om att vänta tills ovädret går över

utan det handlar om att lära sig dansa i regnet.

ordspråk

Ibland kan man känna sig trött och orkeslös, hur ska man egentligen få tid för att få ihop sin vardag? Ta hand om barnen? Orka med att träna? Det kan lätt bli många måsten i livet, och då tycker vi Kristdemokrater att det är viktigt att ställa frågan ”Hur får du ihop tid med barnen?”. För just barn och familj är otroligt viktiga att ta vara på.

Vad kan därför vara bättre än en tidig alla ♥ dag – kampanj vid Gullmarsplan? Vi Kristdemokrater i Enskede/Årsta/Vantör valde att tillbringa en stund på morgonen den här kärleksfyllda dagen med att bjuda på geléhjärtan till morgontrötta och dela ut flyers med frågan ”Hur får du ihop tid med barnen?”.

Vi Kristdemokrater har en stark tro på människan, att hon är unik och inte behöver prestera någonting för att ha ett egenvärde. Vi tror också på familjen som den viktigaste gemenskapen i samhället. Där vi först får möta kärlek, omtanke och förståelse, men också ställas inför krav och ta ansvar.

Ibland kan dock vardagen vara tuff och det blir svårt för föräldrarna att hinna ta tid med sina barn, sätta sig ner och läsa läxor eller bara umgås. Därför tror vi Kristdemokrater att det är viktigt att göra det enklare för familjer att få ihop det. Har man tid för sina nära, mår man också bättre och det går bättre i skolan och på jobbet. På alla hjärtans dag var vi Kristdemokrater i Enskede/Årsta/Vantör därför ute och mötte pendlare på Gullmarsplan för att berätta om hur vi vill göra det enklare för just dem att få ihop livet.

Det här är några av de förslag som vi föreslår nu i februari: minskade barngrupper i förskolan, utbyggd och mer flexibel föräldraförsäkring och fler lärarledda undervisningstimmar i skolan. För att ta del av fler idéer och tankar som vi kristdemokrater har rekommenderar vi att ni besöker vår fina hemsida, www.kristdemokraterna.se. Ta hand om varandra nu i början på våren,

hälsningar // Kristdemokraterna Enskede/Årsta/Vantör

Trotsar kylan på Årstaberg

Bild

Godmorgon,

idag har vi varit några från lokalavdelningen som sa god morgon och delade ut flygplad till förbipasserande pendlare, tvärbaneåkare och bussresenärer vid Årstaberg. Det var många som tog ett blad och verkade glada att man var där och hälsade på dem en ganska mörk och kall morgon som denna.

Många skyndade förbi för att hinna med sitt kollektiva färdmedel men flera missade också att det var riktigt halt vid vissa ställen på asfalten, det märks att vintern har kommit. Att människor har bråttom på morgnarna är ingen överraskning, kanske är detta också ett tecken på att de som bäst försöker att få ihop sin vardag – tar bussen som går precis så man hinner med pendeln etc. Man försöker pussla ihop bitar så att man hinner med livet, att hämta barnen på dagis, hinna förbi affären och köpa julklappar – ja det är mycket som ska hinnas med så här i jultider. Då tycker vi Kristdemokrater att det är viktigt att fråga människor: ”hur får du ihop det?”. För om man kan få en aning om hur vanliga medborgare får ihop sin vardag, kanske det kan hjälpa andra att få det också. Kristdemokraterna vill ge extra stöd till de familjer som har mest behov av det, se till att barngrupperna i förskolan är lagom stora så att det finns lugn och ro för barnen och göra föräldraförsäkringen mer flexibel så fler föräldrar kan välja att pussla ihop vardagen som de själva vill.

Det är härligt att möta människor precis där de är, i sina olika situationer och mitt i julstressen. Var gärna med nästa gång vi gör en kampanj!

/Therèse, Margaretha, Alexandra och Marcus

Torsdag 07.33 vid Gullmarsplan – ”hur får du ihop det?”

bildkampanj Gullmarsplan

Idag stod vi några stycken från lokalavdelningen och delade ut flygblad till förbipasserande och pendlare på väg till jobbet. En grymt bra och givande start på dagen tycker jag!

Vissa har bråttom märker man, en mamma stod med sitt skrikande barn i famnen och barnvagnen bredvid och försökte febrilt att övertyga sonen om att de inte kunde stå kvar där hela dagen utan gå vidare till dagis. En pappa skyndade förbi med sin tjoande dotter på axlarna samtidigt som han försökte tränga sig igenom folkmassan på väg till tunnelbanan. Det är inte lätt att få ihop det!

Vi kristdemokrater har just nu en höstkampanj som ställer just denna viktiga fråga: ”hur får du ihop det?”. Det kan handla om hur du parerar arbetsliv med privatliv, power points med barnuppfostran, eller konferenser med spinning – men då och då måste man ändå ställa sig frågan ”hur ska jag få ihop det här?”. Kristdemokraterna menar att det är familjens röst som måste komma fram i dagens brus av måsten och ansvarstagande – hjälp till de som behöver det mest och stöd till de familjer som helt enkelt inte orkar eller kan få ihop vardagen av olika anledningar.

Vi vill höja bostadsbidraget och höja grundnivån i föräldraförsäkringen, just för att göra det enklare för vanliga familjer att få ihop det. Vi vill ha mindre barnomsorgsgrupper för att skapa förutsättningar för en lugnare och god pedagogisk miljö. Vi vill också bygga ut föräldraförsäkringen för att skapa mer tid för barnen och ge bättre möjligheter för föräldrar att kombinera jobb och familj.

Så nästa gång du som mest stressar dig igenom morgonen, skyndar dig till pendeln eller slukar din kanelbulle från Pressbyrån kan du ju ställa frågan till någon – ”hur får du ihop det?”, Vi kristdemokrater driver de här frågorna därför att det är den vardag människor lever i. Frågan är viktig att ställa. Var gärna med nästa gång vi kampanjar så bidrar du till att frågan om hur man kan göra det enklare för familjer lyfts! För familjens röst.

 

/Alexandra, KD Enskede/Årsta/Vantör

 

Hur får du ihop det?

Under hösten 2013 handlar Kristdemokraternas arbete om hur det ska bli enklare att kombinera arbete och familjeliv. Under devisen ’Hur får du ihop det?’ ska vi samtala med medborgare om hur vi kan skapa ett familjevänligare samhälle. 

Det finns en period i livet då man har ont om tid, men mycket att göra. Vi kämpar för att få ihop det och för att räcka till. Arbete, vardags-stå-hej, barn, familj, vänner och fritidsintressen. Detta kan leda till en stress som påverkar både vuxna och barn. Vi i Kristdemokraterna har bestämt oss för att göra allt vi kan för att underlätta vardagen för så många familjer som möjligt.

Tre av våra förslag är:

Mindre barngrupper i förskolan.För att skapa bättre förutsättningar till en lugn miljö och god pedagogisk verksamhet med personal som har tid.

Utbyggd och mer flexibel föräldraförsäkring.Skapar tid för barnen och ger bättre möjligheter att kombinera jobb och familj. Vi säger nej till kvotering, vi vill utöka antalet dagar och höja grundnivån.

Stöd till ekonomiskt utsatta barnfamiljer.Genom sänkt skatt på arbete, höjda bostadsbidrag och höjd grundnivå i föräldraförsäkringen vill vi göra det enklare förfamiljer att få ihop ekonomin.

Den 14 november kommer vi att stå vid Gullmarsplans T-banestation och samtala med resenärer och dela ut information. Kom gärna förbi och hjälp till – eller om du hellre vill diskutera de frågor som är viktiga för att du och din familj ska få ihop det.

Bli medlem!

Göran HägglundBrinner du för samma frågor som jag?

Jag valde att gå med i Kristdemokraterna för att jag ville förändra samhället. Familjerna behövde mer makt och staten mindre, tyckte jag. Jag ville också arbeta mot rasism och kommumnism, för frihet och medmänsklighet. Idag har vi kommit en bra bit i den riktningen. Valfriheten har ökat samtidigt som välfärden har blivit starkare. Det visar att politiskt arbete är viktigt och gör skillnad.

Jag hoppas att du vill göra samma val som jag gjorde en gång, och bli medlem i Kristdemokraterna. Hos oss får du en möjlighet att arbeta för det du tror på, och bidra med dina tankar och erfarenheter. Du har chansen att bli en av dem som formar framtiden. Ta den!

>>> BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

GÖRAN HÄGGLUND
Partiledare (KD)