Trotsar kylan på Årstaberg

Bild

Godmorgon,

idag har vi varit några från lokalavdelningen som sa god morgon och delade ut flygplad till förbipasserande pendlare, tvärbaneåkare och bussresenärer vid Årstaberg. Det var många som tog ett blad och verkade glada att man var där och hälsade på dem en ganska mörk och kall morgon som denna.

Många skyndade förbi för att hinna med sitt kollektiva färdmedel men flera missade också att det var riktigt halt vid vissa ställen på asfalten, det märks att vintern har kommit. Att människor har bråttom på morgnarna är ingen överraskning, kanske är detta också ett tecken på att de som bäst försöker att få ihop sin vardag – tar bussen som går precis så man hinner med pendeln etc. Man försöker pussla ihop bitar så att man hinner med livet, att hämta barnen på dagis, hinna förbi affären och köpa julklappar – ja det är mycket som ska hinnas med så här i jultider. Då tycker vi Kristdemokrater att det är viktigt att fråga människor: ”hur får du ihop det?”. För om man kan få en aning om hur vanliga medborgare får ihop sin vardag, kanske det kan hjälpa andra att få det också. Kristdemokraterna vill ge extra stöd till de familjer som har mest behov av det, se till att barngrupperna i förskolan är lagom stora så att det finns lugn och ro för barnen och göra föräldraförsäkringen mer flexibel så fler föräldrar kan välja att pussla ihop vardagen som de själva vill.

Det är härligt att möta människor precis där de är, i sina olika situationer och mitt i julstressen. Var gärna med nästa gång vi gör en kampanj!

/Therèse, Margaretha, Alexandra och Marcus