Torsdag 07.33 vid Gullmarsplan – ”hur får du ihop det?”

bildkampanj Gullmarsplan

Idag stod vi några stycken från lokalavdelningen och delade ut flygblad till förbipasserande och pendlare på väg till jobbet. En grymt bra och givande start på dagen tycker jag!

Vissa har bråttom märker man, en mamma stod med sitt skrikande barn i famnen och barnvagnen bredvid och försökte febrilt att övertyga sonen om att de inte kunde stå kvar där hela dagen utan gå vidare till dagis. En pappa skyndade förbi med sin tjoande dotter på axlarna samtidigt som han försökte tränga sig igenom folkmassan på väg till tunnelbanan. Det är inte lätt att få ihop det!

Vi kristdemokrater har just nu en höstkampanj som ställer just denna viktiga fråga: ”hur får du ihop det?”. Det kan handla om hur du parerar arbetsliv med privatliv, power points med barnuppfostran, eller konferenser med spinning – men då och då måste man ändå ställa sig frågan ”hur ska jag få ihop det här?”. Kristdemokraterna menar att det är familjens röst som måste komma fram i dagens brus av måsten och ansvarstagande – hjälp till de som behöver det mest och stöd till de familjer som helt enkelt inte orkar eller kan få ihop vardagen av olika anledningar.

Vi vill höja bostadsbidraget och höja grundnivån i föräldraförsäkringen, just för att göra det enklare för vanliga familjer att få ihop det. Vi vill ha mindre barnomsorgsgrupper för att skapa förutsättningar för en lugnare och god pedagogisk miljö. Vi vill också bygga ut föräldraförsäkringen för att skapa mer tid för barnen och ge bättre möjligheter för föräldrar att kombinera jobb och familj.

Så nästa gång du som mest stressar dig igenom morgonen, skyndar dig till pendeln eller slukar din kanelbulle från Pressbyrån kan du ju ställa frågan till någon – ”hur får du ihop det?”, Vi kristdemokrater driver de här frågorna därför att det är den vardag människor lever i. Frågan är viktig att ställa. Var gärna med nästa gång vi kampanjar så bidrar du till att frågan om hur man kan göra det enklare för familjer lyfts! För familjens röst.

 

/Alexandra, KD Enskede/Årsta/Vantör