• Om Elisabet

  Mitt namn är Elisabet Lann.

  Sedan i juni 2019 arbetar jag som kommunalråd för Kristdemokraterna i Göteborgs stad. Under åren 2019-2022 var jag ansvarigt kommunalråd för äldreomsorgen samt idrott- och föreningslivet i Göteborgs stad. Efter valet 2022 arbetar jag med fokus på dessa frågor i opposition.

  Göteborg är en fantastisk stad att växa upp i. Det är samtidigt en stad med många utmaningar. Då är det viktigt att stadens politiker inser att de inte ensamma är samhällsbyggare. Även civilsamhälle och näringsliv är med och förverkligar visionen om vår stad som – trots sin storlek – är en plats där människor känner gemenskap och tillit till varandra.

  Alla goda krafter behövs. Allt hänger ihop – företagaren, politikern och föreningen – vi bygger vårt Göteborg tillsammans! Ensam är inte stark.

  Har du några frågor om KD Göteborg, eller vill du dela med dig om din vision för staden, så kontakta gärna mig på elisabet.lann@stadshuset.goteborg.se och berätta.

  Tillsammans bygger vi ett bättre Göteborg!

  Min bakgrund

  Jag är uppvuxen i Månsarp, som är en liten ort i Småland. Jag flyttade till Göteborg 1997 för att studera statsvetenskap och mellanösternkunskap. Utbildningen avslutades med en magisterexamen i freds- och utvecklingsstudier som jag läste i Jerusalem tillsammans med palestinier och israeler. Under hela min studietid arbetade jag inom äldreomsorgen och valde också att engagera mig politiskt 1998.

  Som nyutexaminerad arbetade jag en tid med demokratibistånd i partnerskap med den demokratiska oppositionen på Kuba. Idag är jag ordförande för samma organisation som jag då arbetade för – KIC (Kristdemokratiskt Internationellt Center).

  Jag arbetade i många år som politisk sekreterare för Kristdemokraterna på Regionstyrelsen i Västra Götalandsregionen. 2013-2014 var jag biträdande kanslichef och, under ungefär ett halvår, statssekreterare på Statsrådsberedningen på Rosenbad. Jag är numera tjänstledig från Rädda Barnen där jag var regionchef för Rädda Barnen Väst under ett par år.

  Jag bor i en hyresrätt med make, tre barn och en katt. Under perioder har jag varit tjänstledig på deltid för att gå konstskola – något som jag längtar att få mer tid för när barnen blir större. Jag springer så ofta jag får möjlighet (helst varje dag) och tränar fys på ÖIS-brottning.

  Sociala medier

  Facebook: Elisabet Lann kristdemokraterna

  Instagram: @elisabetlann

  Twitter: @Isalann1

  Debattartiklar

  GT 2020-03-14 Hemtjänsten förbättras inte av cykelkurser, (slutreplik)

  GT 2o2o-03-11 Dags för ett åtgärdspaket för hemtjänsten i Göteborg

  HejaOlika 2o2o-02-26 KD vill förbättra LSS: Föräldraskap och arbete ska ge rätt till personlig assistansskrev tillsammans med David Lega och Pia Steensland

  GP 2020-01-25 Höjd kommunalskatt ett slöseri med göteborgarnas pengar, (slutreplik) skrev tillsammans med Hampus Hagman

  GP 2020-01-21 Högre skatt inte räddningen när Göteborgs ekonomi sviktar, skrev tillsammans med Hampus Hagman

  GT 2019-12-30 Demokratins överlevnad kräver etik och moral

  GP 2019-12-20 Nu tar vi krafttag mot den ofrivilliga ensamheten, skrev tillsammans med Ebba Busch Thor

  Aftonbladet 2019-11-01 Välfärden måste gå före äventyrsbad, skrev under tillsammans med flera andra kristdemokrater

  GT 2019-10-07 Bernmar ägnar sig åt skrämselpropaganda

  GP 2019-10-07 Låt inte rädslan för extremism slå ut goda krafter , tillsammans med David Lega

  GT 2019-10-01 Göteborg ska vara en äldrevänlig stad

  GP 2019-09-12 Samarbete ger göteborgarna mer välfärd för pengarna , skrev under med övriga i Alliansgen Göteborg

  GT 2019-09-10 Den ofrivilliga ensamheten är livsfarlig för våra äldre