Vad vill vi Kristdemokrater

Hej där Elisabet Lann!

Ta chansen att lära känna Kristdemokraterna Göteborgs kommunalråd
I Göteborg är Elisabet kommunalråd med ansvar inom för äldre, vård och omsorg samt idrott- och förening inom den borgerliga oppositionen.

Jag är uppvuxen i Månsarp, som är en liten ort i Småland. Jag flyttade till Göteborg 1997 för att studera statsvetenskap och mellanösternkunskap. Under hela min studietid arbetade jag inom äldreomsorgen och valde också att engagera mig politiskt 1998.”

Läs mer

Bli medlem i Kristdemokraterna!

Klicka här!

Varför rösta KD?

KD är partiet för att hela Sverige ska fungera. Vi prioriterar att du ska möta en fungerande välfärd var i landet du än bor. Du ska kunna lita på att staten levererar på det den ska – som skydd, säkerhet, infrastruktur och sjukvård. Så ser det tyvärr inte ut idag. Därför har vi lagt fokus på tre områden som är särskilt angelägna.

Vi vill att 21 sjukvårdsregioner blir till ett nationellt ansvar. Sjukvårdssystemet fyller 160 år i år. Det funkade bra 1862, men nu behöver det gå i pension. 145 000 personer väntar i en rekordlång vårdkö. Idag får du olika vård beroende på var i landet du bor. Vi vill gå från 21 regioner till ETT nationellt ansvar, för att effektivisera och göra det mesta av vårdkapaciteten i hela landet.

Det har blivit för dyrt att vara svensk.Elen riskerar att dubblas i pris i vinter jämfört med förra vintern – som redan var ett rekordår! Bränsepriserna är skyhöga och slår mot lantbrukare, företagare och familjer i hjärtlandet. Vi vill sänka drivmedelspriserna och säkra en trygg elförsörjning med ny kärnkraft som levererar el till rimligt pris till svenska hushåll och företag.

Trygghet - var du än bor. I flera områden i Sverige får blåljuspersonal utstå våld och trakasserier. Gängkriminaliteten breder ut sig. Och fängelserna är fulla säger Socialdemokraterna. Vi prioriterar din trygghet på gator och torg, och vill stärka det brottsförebyggande arbetet, få fler poliser ute i samhället, och se till att dömda brottslingar faktiskt sitter inlåsta.

  • Ebba Busch
  • Partiledare, KD