• Om mig

  Människovärde och miljö triggade mitt politiska engagemang en gång i tiden. De och andra globala överlevnadsfrågor som rättvisa, fred, solidaritet och mänskliga rättigheter har alltid varit mina politiska hjärtefrågor.

  Jag har även ett stort intresse för ideologi och idédebatt. Det är viktigt, inte minst för att Kristdemokraternas idévärld, personalismen, skiljer sig så radikalt från övriga ideologier.

  Det som verkligen är viktigt i livet går inte att värdera med kronor och ören: medmänsklig omtanke, miljö i balans, barn som växer upp, goda relationer och så vidare.

  Just detta som man inte kan sätta pris på är precis det som lägger grunden för det goda samhället – det gemensamma bästa. Just därför är det så oerhört viktigt! Vill man bygga det goda samhället måste man alltså tänka efter noga så att man börjar från rätt håll. Rätt håll att börja ifrån är med barns och ungas uppväxtvillkor som fokus.

  Därför är jag kristdemokrat!

  Håkan Johansson, kandidat i kommun- och landstingsvalen. (Foto: Lennart Molin)

  Håkan Johansson, kandidat i kommun- och landstingsvalen. (Foto: Lennart Molin)

  Kristdemokrat

  Jag har varit kristdemokrat under en lång följd av år nu och hunnit med en hel del i parti och politik. Läs mer om det i mitt politiska CV:
  [Mitt politiska CV]

  För närvarande är jag ledamot i Kristdemokraternas partidistriktsstyrelse här i Jönköpings län. Vidare är jag vice prdförande i Kristdemokraternas partiavdelningsstyrelse här i Värnamo. I Värnamo har jag ansvar för avdelningens externa information som hemsida (varnamo.kristdemokraterna.se), sociala medier och kontakter med traditionella media. Jag var även med och producerade närradio på den tiden det begav sig.

  I kommunpolitiken är jag Ordförande i Samhällsbyggnadsnämnden (Miljö- och stadsbyggnadsnämnden fram till 2016-12-31). Jag har även fått förtroendet att representera Värnamo kommun i:

  2014 var första gången jag kandiderade i både i kommun- och regionvalen. Tidigare har jag hållit mig till kommunpolitiken. Det är framför allt mitt engagemang för miljö, infrastruktur och kultur som som gör att jag kan se region Jönköpings län som en ny och kraftfullare plattform att utveckla de frågorna ifrån. Jag hoppas även kunna vara med och bidra till en bättre nationell samordning av sjukvården – något som verkligen skulle behövas!

  Läs mitt valmanifest här:
  [Valmanifest]

  Person

  Jag arbetar som Studie- och yrkesvägledare (SYV). Det har jag gjort i snart 15 år nu. Något som verkligen gör livet värt att leva för mig är musik. Jag är fritidsmusiker och spelar piano i bland annat värnamokören Lingon & Mjölk och i Gislaved Storband. Man kan väl säga att jag spelar så mycket jag får…
  😉

  Teknik och vetenskap har alltid intresserat mig. Det mest intressanta tycker jag är hur teknik, människor och samhälle påverkar, och interagerar med, varandra. I mitt arbete, på min fritid och i politiken hamnar jag ofta i det gränssnittet och det gillar jag.
  😀

  Något som jag är glad över är min kyrka Värnamo alliansförsamling. Att fira gudstjänst ger mig kraft och inspiration för vardagslivet och hjälper mig att få perspektiv på tillvaron – när mina vardagstrivialiteter möter den evige faller livets pusselbitar på plats. Jag är aktiv i församlingens musikliv.

  Organisationer

  Min hemsida

  Jag började blogga i liten skala 2014 och sedan har det rullat på. Läs gärna min blogg:
  [Blogg]

  I samband med att jag byggde ut bloggen till en mer komplett webbplats inför valet 2014 så upptäckte jag en del gammalt material (insändare, motioner med mera) som fortfarande kan vara av intresse, så jag lade till ett arkiv med gammalt material också:
  [Arkiv]

  De senaste valen fram till 2010 har Kristdemokraternas hemsida i Värnamo erbjudit möjligheten att presentera sig själv för väljarna med en egen sida. Här är mina presentationssidor genom valåren:
  [Valet 2018]
  [Valet 2014]
  [Valet 2010]
  [Valet 2006]
  [Valet 2002]
  [Valet 1998]