• Ordförandebrev

   

                                                                                                                                                                                                                                              Juni 2022

   

   

  Politik med seniora ögon

  Bästa Seniorvän!

  Det är en spännande politisk tid nu. Efter sommaren kommer vi att ha ett viktigt val och då gäller det att ett makthungrigt socialdemokratiskt parti får lämna över Rosenbad till KD och M.

  Seniorerna är en stor och viktig väljargrupp. KD Senior har ett heltäckande politiskt program som svarar på de flesta frågor som seniorerna ställer. Om du inte har programmet gå då in på vår hemsida kdsenior.se och ladda ned det. Om ett par veckor kommer vi också att publicera en lätt redigering av programmet.

  De politiska vänsterkrafterna drar sig inte för att köpa röster inför valet. Har du en bensin-, diesel- eller eldriven bil och vare sig du använder den eller ej kommer du att få en tusenlapp på ditt bankkonto. Skulle det vara så olyckligt att pensionsförslaget från S, MP och V går igenom i riksdagen med hjälp av C får du också en ytterligare en slant på banken.

  I KD Senior har vi under flera år försökt att få upp pensionerna på den politiska agendan. Vi har motionerat på Riksting och vi har ordnat seminarier. Senast gjorde vi det på vårt Seniorting i samband med KD-dagarna i Karlstad 31 mars. Av den presentation som partiledningen gjorde då förstod vi att en välbehövlig revidering av pensionsförslaget är på gång. Ett robust och hållbart pensionssystem skulle med KD:s förslag bli ännu bättre för alla!

  KD Senior är medlem i European Senior Union (ESU) som är en gren av vårt europeiska parti European People´s Party (EPP). I mitten av maj var jag inbjuden av ESU att på en nordisk/baltisk konferens berätta om de svenska erfarenheterna av COVID-19-pandemin. Det fanns både positivt och negativt att rapportera. Coronakommissionens material ger ett bra underlag. Slående är framförallt regeringens handfallenhet och hur många äldre som i onödan kom i kläm.

  Inför valet i september rekommenderar jag parti-och seniordistrikten att beställa vårt seniorpolitiska program ”En politik med seniora ögon” och tidningen ”SeniorAktuellt”. Det är ett bra och informativt valmaterial. Förbundssekreterare Maria Wilhelmson kommer att skicka ut praktisk information om beställning.

  Till sist vill jag önska dig och hela vår växande medlemsskara en god och ljuv sommartid!

   

  Lars O. Molin
  Förbundsordförande