• Årets kristdemokrat från Knivsta

  I samband med kristdemokraternas kommun- och landstingsdagar i Västerås 8-9 april utsågs ”Årets kristdemokrat”. I år gick utmärkelsen till kommunalrådet för Knivsta kommun, Björn-Owe Björk.

  I motiveringen står att Björn-Owe Björk får priset för framgångarna i det senaste valet då partiets mandat i kommunfullmäktige trefaldigades och väljarstödet ökade med över 80 procent.

  Men även om valframgångar är en gemensam förtjänst, så är det Björn-Owe Björks goda ledarskap och förmåga att hålla ihop partiavdelningen där medlemmarna fått möjligheten att utvecklas, som särskilt lyfts fram. Att han blev den mest kryssade politikern i kommunen är en annan faktor som spelat in i bedömningen liksom att han gick från en fullmäktigeplats till en kommunalrådstjänst.

  – Det känns oerhört kul. Men jag vill betona att detta inte varit möjligt utan mina partikollegor lokalt. Vi har tillsammans gjort ett fantastiskt jobb som gav utdelning både i valet men också i det dagliga arbetet med att få genomslag av kristdemokratisk politik i styret av Knivsta kommun, säger Björn-Owe Björk.

  Förutom ett diplom tog han emot en prischeck på 10 000 kronor.

  – Dessa har jag redan skänkt till vår valfond. Förhoppningsvis bidrar pengarna till att KD i nästa val når 15 procent i Knivsta kommun

  För fler kommentarer, kontakta:
  Björn-Owe Björk
  070-225 44 95
  bjorn-owe.bjork@knivsta.se