• Givande möten under marknad

  Stadsbyggnad, skolan och parkeringsbristen i Knivsta var några frågor som Knivstaborna ville prata om på Knivsta marknad 19 maj. Vår nya kommunalrådskandiat, Pontus Lamberg hade många bra samtal vid KD:s tält.

  Det var en varm och solig marknadsdag och doften av munkar och karameller låg i luften. KD Knivsta hade parkerat sig i korsningen Apoteksvägen-Forsbyvägen tillsammans med övriga politiska partier.

  En av valets viktigaste frågor är Knivstas kommande utbyggnad och även kvaliteten i skolan. Vi genomförde en uppskattad enkät där alla som ville fick välja sin favoritfråga av totalt tre där skolan kom att hamna i topp bland både unga och äldre,  följd av en önskan att bevara en trivsam småstad.

  Den stora bristen på parkeringar i centrum var ett vanligt samtalsämne där vi lyfte fram vårt mål om att lösa frågan både på kort och lång sikt.

  Vi passade på att dela ut våra broschyrer om hur vi önskar Knivstas utveckling, vilka gick åt som smör i solsken.

  Där berättar vi om att vi vill att Knivsta ska fortsätta att vara en trivsam småstad med högst sex våningar höga hus. Och att vi vill ha ett levande centrum, bättre kommunikationer och att barnen ska ha möjlighet till både lek och naturupplevdelser.

  Dessutom lyfte vi fram vårt vallöfte om att kräva en omförhandling av avtalet med staten om att bygga 15 000 bostäder och därmed öka befolkningen med nästan 40 000 invånare på 40 år.