Han utmanar KD:s sittande regionråd

Kommunalrådet Björn-Owe Björk (KD) väljer att utmana partikamraten Anna-Karin Klomp om posten som Kristdemokraternas regionråd i Region Uppsala. Det handlar dock inte om missnöje kring den förda politiken.

Björn-Owe Björk som är kommunalråd sedan 2014 i Knivsta kommun och ordförande i utbildningsnämnden, väljer nu att gå ut med att han vill kandidera som Kristdemokraternas förstanamn på regionfullmäktigelistan.  och därmed regionrådskandidat inför nästa års val.

– Mitt engagemang för region- och sjukvårdspolitik har växt fram under den här mandatperioden när man sett hur Socialdemokraterna och Miljöpartiet missköter verksamheten på område efter område. Trots en höjning av skatten har exempelvis vårdköerna blivit längre både inom primär- och specialistvård, säger Björn-Owe Björk, till UNT.

Han är inte misnöjd med sittande oppositionsråd, Anna-Karin Klomps insatser. Hon har haft uppdraget som landstingsråd i nästan tio år.

– Hon är jättekompetent. Det handlar inte om det. Men vårt parti är i behov av att vinna val och där tror jag att min styrka finns.

– Tillsammans med mina kolleger i Knivsta lyckades vi gå från 4,6 till 8,6 procent i förra valet. Jag är övertygad om att det går att åstadkomma även på andra nivåer genom att bedriva en tuffare oppositionspolitik och tydligare kommunicera vår politik till väljarna, säger Björn-Owe Björk.

Läs mer i UNT:s artikel här 


Mer avancerad lekpark behövs i centrala Knivsta


Läs mer

Hellre nytt styre än folkomröstning


Läs mer

Äldre ska behandlas med respekt – inte utsättas för brott!


Läs mer

Medborgarråd – Ett slag i luften!


Läs mer

M, S och C tar makten över byggnadstakten


Läs mer

Intresse att lyssna på KD saknades


Läs mer