• Intresse för stadsutveckling viktigt när KD toppar lista

  Flera nya namn finns med på KD Knivstas kommunlista inför valet. 
  – Samhällsutveckling är en mycket viktig fråga i Knivsta idag och vi har valt att toppa med personer som har ett stort intresse för detta, säger Per Lindström, ordförande i KD Knivsta.

  Kristdemokraternas lista är nu spikad. Förutom förstanamnet Pontus Lamberg, som är utbildad fastighetsekonom och arbetar som projektledare vid kommunen så är Björn-Owe Björk, kommunalråd kvar i toppen, som tvåa.

  – Det känns bra. Jag är vald som etta på KD:s regionlista men vill samtidigt ha en fot kvar i kommunpolitiken eftersom jag ser många beröringspunkter mellan regionfrågor och kommunfrågor. Ett samhällsbygge behöver få med både stadsutveckling, infrastruktur och vårdfrågor och här kan jag bidra.

  Vill lyssna på Knivstaborna

  Trea på listan är Synnöve Adéll, kommunikatör och journalist som är utbildad i bostadsgeografi och har ett stort engagemang i stadsbyggnadsfrågor. Hon är ersättare i kommunstyrelsen och i fullmäktige sedan en tid tillbaka. Inför förra valet hade hon plats nummer åtta.

  – Jag kommer att lyssna in Knivstabornas åsikter kring hur samhället ska utvecklas och är mån om att inte spring för fort fram. Vi ska bygga och även förtäta men får inte tappa bort trivsamheten och framförallt inte glömma bort barnen – Knivsta har många grönområden men det saknas bra lekmöjligheter i centrum.

  – Dessutom ser vi redan nu stora problem med avsaknad av bra parkeringsmöjligheter och en möjlig framtida trafikinfarkt när södra järnvägsövergången tas bort och Gredelbyleden planeras blir en stadsgata. Detta kommer jag hålla ett öga på.

  Knivsta ska växa med förnuft

  Även fyran Gunnar Gidlund, hydrogeolog och VA-ingenjör som valts in som ordinarie ledamot i samhällsutvecklingsnämnden och sitter i bygg- och miljönämnden och som vice ordförande i Knivstabostäder, har klättrat sedan förra valet.

  Han vill att Knivsta ska växa i samklang med invånarnas önskningar och att utvecklingen ska vara ekonomiskt hållbar.

  – Vi bör växa långsiktigt och med förnuft både med hänsyn till dagens och framtida invånare.

  – Jag vill också verka för att Knivsta ska bli en mer attraktiv plats att komma till med en vacker, trivsam bebyggelse och fina naturområden, där också företag vill vara – och inte bara vara en ort som man åker ifrån.

  Listettan invald i kommunstyrelsen

  Under fullmäktige den 18 april valdes Pontus Lamberg in som ordinarie i kommunstyrelsen och har även fått en ersättarplats i samhällsutvecklingsnämnden.

  – Det känns bra och kommer innebära att jag på ett bättre sätt både kan följa viktiga frågor kring kommunens utveckling och också vara med och fatta beslut i frågor som berör många Knivstabor.

  Andra nya namn är: Elin Hemmingsson, arbetsförmedlare på plats nummer sex, idag ersättare i utbildningsnämnden och Helena Dahlberg, lärare på plats nummer sju och Vic Guedira, lärare och ekonom och ersättare i Alsike fastighetsbolag. Totalt finns 29 namn på listan i åldrarna 18-69.

  – Det är jätteroligt att det tillkommit nya personer med olika åldrar och bakgrund och att vi har ännu fler kandidater än 2014. Vi har fått ihop ett bra team, säger Per Lindström, själv femma.

  Se hela listan här