• KD Knivsta får ny gruppledare

  Pontus Lamberg ersätter Björn-Owe Björk som gruppledare för Kristdemokraterna i Knivsta. Beslutet som fattades av partiavdelningens styrelse på söndagskvällen var inte oväntat.

  – Han var vår toppkandidat inför valet och är den person som vi sedan i våras har sett som en naturlig efterträdare på gruppledarposten. Det var ett enigt beslut i vår styrelse, säger Per Lindström, ordförande i KD Knivsta.

  Han vill också tacka Björn-Owe Björk som under sin tid som gruppledare fick partiet att växa från ett till fyra mandat i Knivsta kommunfullmäktige.

  – Vi önskar nu Björn-Owe lycka till i sina nya utmaningar i Region Uppsala där han kandiderat till nytt regionråd!

  Näst flest röster i Knivsta

  Pontus Lamberg som fick näst flest personröster av alla politiska kandidater i kommunen är glad över att nu kunna ta över ledningen av partiavdelningen.

  – Det är ett härligt gäng med personer som alla är mycket kompetenta. Jag ser också fram mot det samarbete som kommer ske ihop med övriga partier i kommunfullmäktige och i andra sammanhang, säger han.

  Han betonar att hans gruppledarskap också kommer innebära en fortsättning av den linje för partiets politik som fördes fram inför valet.

  – Jag hoppas att vi kan få medverka till ett välfungerande styre av Knivsta. Mitt fokus kommer att ligga på ett socialt hållbart samhälle, där kärn­verk­sam­heter som skola, vård och en ekonomi i balans kommer vara prioriterat.