• Kommunen behöver bli attraktiv för företag

  Pontus Lamberg, nummer åtta på kommunlistan i Knivsta.

  Pontus Lamberg, 30 vill se en kraftig omsvängning av politiken i Knivsta. Det behövs en smartare samhällsplanering än det varit de senaste fyra åren och fokuset på trivsamhet och trygghet måste öka. Slöseriet av folks skattepengar behöver också få ett slut.

  Under flera år ledde Pontus KD:s partiavdelning i Knivsta. Efter att han fick en tjänst som VD på ett flygbolag blev uppdraget ohållbart. Idag jobbar han som chief operating officer i ett snabbväxande start-up inom FoodTech, som arbetar med butiksodlade grönsaker bland annat.

  Pontus saknar ett större fokus på näringsliv och företagarvillkor i kommunen och vill satsa särskilt på denna fråga efter valet:

  – Här behöver vi göra mer. Det är viktigt att Knivsta blir en attraktiv kommun för att attrahera företagare och arbetsplatser.

  Efterfrågar vision för samhällsutvecklingen

  En annan fråga som engagerar är att vända den utveckling Knivsta sett under nuvarande mandatperiod. Han efterfrågar en mer genomtänkt samhällsplanering.

  – Efter fyra år av politiskt vanstyre behövs en tydlig vision om vilket samhälle vi vill bo i. Knivsta behöver en bättre och smartare samhällsplanering som lägger ett större fokus på trivsamhet och trygghet, med en infrastruktur som hänger med.

  Stopp på slösande

  Dessutom måste slöseriet i kommunen få ett slut:

  – Fokus för kommunens verksamhet ska vara dess grundåtagande: skola, vård och omsorg som ska genomsyras av hög effektivitet och kvalitet. Och våra surt förvärvade skattepengar ska gå till rätt saker – det vill säga kommunens kärnuppgifter!

  Fritiden är viktig för att orka med det höga tempot som COO så Pontus satsar mycket på att koppla av när helgen kommer och vara med familjen och ute i naturen. Det ger kraft och energi under arbetsveckorna.