• Nej till ”förortsvision” och detaljstyre

  Thomas Malmer

  Att Knivsta utvecklas utifrån sina förutsättningar och att kommunen backar tillbaka från nuvarande vision med 50 000 invånare, är prioriterat. Ordning och reda i ekonomin och fokus på kärnuppdraget är andra käpphästar för Thomas Malmer.

  Kommunen borde fokusera sitt arbete på skola, vård, omsorg och infrastruktur, anser han.

  – Då måste man också kunna säga nej till annat som kommunala skrytprojekt, säger Thomas Malmer som vill se ett slut på tomma strategier och symbolprojekt och att verksamheterna gör det de är ämnade för.

  Under kommande lågkonjunktur så kommer Knivsta ställas inför hårda prioriteringar för att kunna leverera bra skola och omsorg. Det är viktigt att Knivstaborna får valuta för sina skattekronor.

  Vill minska utbyggnaden

  Stadsutvecklingsfrågorna fick honom intresserad av politik, där Thomas relativt nyligen gick med i Kristdemokraterna. Han delar inte majoritetens ”förortsvision” om att Knivsta ska växa med över 30 000 invånare och vill få till en rimligare utveckling.

  – Istället vill jag att Knivsta utvecklas utifrån sina förutsättningar till en trygg, naturnära och trivsam småstad. Utbyggnaden ska ske i långsam takt, som det passar de som bor här idag, och jag vill att det byggs småskaligt istället för tätt och högt.

  Att människor själva ska få välja hur man vill leva sina liv utan politiska pekpinnar, är en annan viktig fråga för Thomas. Kommunen ska underlätta för just detta och lämna områden som inte är nödvändiga, för ett gott liv åt sidan.

  Lockas av friluftsliv

  Till vardags driver han eget företag inom Public Affairs och analys och arbetar då en hel del med närings- och utbildningspolitik för företag, branschorganisationer och även myndigheter. När han är ledig så är friluftsliv och träning något som lockar och familjens stuga i Hälsingland ger möjlighet till avkoppling. Där har han också bikupor att ta hand om.

  Thomas har blivit en välkänd röst i Knivsta kring samhällspolitiska frågor genom sin blogg med namnet: ”Knivstapolitik” på Substack. Här är hans senaste artikel, om de politiska koalitionerna efter valet.