• Ny opposition bildad i Knivsta

  Kristdemokraterna, Knivsta.Nu och Liberalerna går in i ett samarbete under de kommande fyra åren. Idag lägger den nya oppositionen fram sin budget som innehåller satsningar på skola och förskola och ett minskat beroende av exploateringsvinster.

  – Det känns riktigt bra. Vi kommer att bli ett starkt lag och lovar att göra allt för att hålla vad vi lovat inför valet, säger Pontus Lamberg, gruppledare för KD Knivsta.

  Knivsta kommun har tuffa ekonomiska år framför sig. I dagsläget är kostnadsläget högre än för andra kommuner på de flesta områden.

  I nuläget brottas kommunen med ett underskott på 40 miljoner, något som den nya ledningen med Moderaterna och Socialdemokraterna i spetsen kommer hantera med en skattehöjning på 70 öre. Det kommer inte kunna rädda upp kommunens bräckliga ekonomi helt.

  Nya oppositionen sänker skatten

  Trots detta satsar nu oppositionen på en skattesänkning med 20 öre 2022.

  – Det här är möjligt genom en rad reformer för att jobba smartare och klokare med bibehållen kvalitet samtidigt som vi strävar efter att få kostnadsläget mer i linje med rikssnittet, säger Anna Koskela Lundén, gruppledare för Liberalerna i Knivsta och fortsätter:

  – Många som röstat på partierna i majoriteten är missnöjda med vad de fått. Vi lägger ett helt finansierat förslag vilket innebär att de som stöder vår politik kan räkna med att också få utdelning. Och vi ser samtidigt till att ha en ekonomi i balans.

  Känner starkt stöd

  Alla tre partierna i den nya oppositionen har gått fram rejält i valet, till skillnad från de partier som valt att bilda majoritetsstyre, Tillsammans har oppositionen vuxit med tre mandat.

  – Det här gör att vi känner ett starkt stöd från Knivstaborna för den politik som vi för. Vi i oppositionen är starka och är redo att ta över när det brokiga majoritetsstyret brakar samman, avslutar Lennart Lundberg, gruppledare för Knivsta.Nu.

  Foto: Knivsta kommun