• Nya förstanamnet vill hitta styrkor med expansionen

  Han vill att Knivsta blir en trivsam småstad för familjer och företag och tror att tillväxten kan vändas till en fördel. Pontus Lamberg, ser som ny listetta för KD Knivsta fram emot valrörelsen och att bita tag i Knivstas kommunpolitik.

  Frågan om att ta över som nytt toppnamn för Kristdemokraterna i Knivsta kom lite oväntat men ändå inte.

  Pontus Lamberg, 26 år, som det senaste året varit Knivstabo i exil med en lägenhet kvar på orten var i full färd med att packa för en längre resa till USA och beredd att gå på föräldraledighet med sin dotter, eftersom han spådde en tämligen lugn sommar.

  – Jag blev överraskad men också smickrad. Betänketiden var kort – jag fick några timmar på mig att fundera men tvekade inte när frågan kom!

  ”En fantastisk chans”

  Pontus Lamberg utstrålar ett lugn, men också energi. Att han blev vald som toppnamn med möjlighet att axla rollen som nytt kommunalråd i Knivsta tar han som en ”stimulerande utmaning och en fantastisk chans”.

  Han är ung men kikar man i CV:t ser man att de är välmatat med uppdrag och tjänster efter att han tog sin examen som fastighetsekonom och mäklare vid Högskolan i Gävle för fem år sen.

  Till vardags arbetar han som projektledare inom strategisk upphandling och IT på Knivsta kommun, men bygger samtidigt upp ett eget företag där han stödjer främst flygbranschen med produktutveckling och affärsutveckling.

  Hur tänkte du när frågan kom?

  – Eftersom jag bott utanför Knivsta ett tag, blev jag överraskad av frågan då jag varit borta från kommunpolitiken i Knivsta ett tag.

  Politik är dock inte något nytt.

  – Nej, jag har varit medlem och ordförande i ungdomsförbundet KDU Uppsala och aktiv på riksnivå med olika uppdrag.

  Sedan förra valet har Pontus Lamberg mest fokuserat på regionpolitik med inriktning mot fastigheter, digitalisering och storregional utveckling och har suttit i styrelserna för Kommunfastigheter i Knivsta AB och Alsike Fastighets AB.

  Expansionen: en utmaning och möjlighet

  För Knivsta har han många planer:

  Dels så behöver vi se till att skapa en trivsam småstad där familjer och företag kan växa. Det kan vi göra långsiktigt, men på väg dit har vi många utmaningar, däribland infrastrukturen med bland annat vägar och VA som vi måste ta hand om och vi vill att det finns en sammanhängande tanke med utformningen.

  – Det är roligt och ärofyllt att många vill flytta till Knivsta kommun, vilket vi också ska ge dem möjlighet till på ett bra sätt säger han.

  Det bästa med Knivsta är den snabba expansionen och de möjligheter och utmaningar som följer av detta.

  – Det är något jag ser framemot, jag gillar utmaningar!