KD får nya ledamöter i fullmäktige

Gunnar Gidlund, Pontus Lamberg, Synnöve Adéll och Björn-Owe Björk toppar KD Knivstas kommunlista.

KD Knivsta får flera nya ordinarie ledamöter i kommunfullmäktige efter valet. Dessutom ökar antalet mandat från tre till fyra. 

Sedan valet 2014 så har Kristdemokraterna haft tre ordinarie ledamöter och två ersättare i kommunfullmäktige i Knivsta. Nu ökar antalet ledamöter till fyra efter uppgången från 8,6-12,8 procent. Samtidigt väljs två ersättare in.

– Detta innebär att KD får en starkare sits och har en större möjlighet att driva igenom sin politik vilket känns otroligt roligt, säger Per Lindström, ordförande i KD Knivsta och fortsätter:

– Genom att vi kommer vara sex personer som stöttar upp i den beslutande församlingen så får vi en större bredd av kompetenser och ett starkare lag.

Pontus mest kryssad

Första platsen i fullmäktige går till Pontus Lamberg som gjort en mycket stark valrörelse och överraskat med att kamma hem platsen som den andra mest kryssade kandidaten i kommunen.

– Jag tolkar det som att jag har nått ut med mitt budskap om att Knivsta behöver ett nytt ledarskap. Att vi behöver göra kommunen till ett serviceorgan för medborgaren samtidigt som vi har en ekonomi i balans. Sen har jag fört fram att vi behöver arbeta för en hållbar samhällsplanering – det spelar nog in.

Andranamnet är nuvarande kommunalråd Björn-Owe Björk som blev fjärde mest kryssade kandidaten i Knivsta detta val. Han har kandiderat till nytt regionråd under valrörelsen.

– Jag ser flera fördelar med att ha med regionperspektivet också i kommunen liksom omvänt och är därför glad att jag kan sitta kvar som ledamot i fullmäktige även kommande mandatperiod.

Nya som ordinarie

Ny som ordinarie är även Synnöve Adéll liksom Gunnar Gidlund. Båda har tidigare tjänstgjort som ersättare i fullmäktige.

– Jag känner att det finns en stor möjlighet att delta på ett mer aktivt sätt som politiker med en ordinarie plats, säger Synnöve Adéll.

Ersättare blir Per Lindström och Elin Hemmingsson, där den sistnämnda är ny i kommunfullmäktige.

(På bild: Gunnar Gidlund, Pontus Lamberg, Synnöve Adéll och Björn-Owe Björk, alla ordinarie i och med årets kommunval)


Mer avancerad lekpark behövs i centrala Knivsta


Läs mer

Hellre nytt styre än folkomröstning


Läs mer

Äldre ska behandlas med respekt – inte utsättas för brott!


Läs mer

Medborgarråd – Ett slag i luften!


Läs mer

M, S och C tar makten över byggnadstakten


Läs mer

Intresse att lyssna på KD saknades


Läs mer