• Fredrik Topplund föreslås till ny ordförande för kommunfullmäktige

  Fredrik Topplund, idag ledamot i kommunstyrelsen och politisk sekreterare i Region Östergötland, föreslås bli ny ordförande för kommunfullmäktige i Motala kommun. Han efterträder Nils-Ingvar Graan som valt att lämna uppdraget för att bli pensionär på heltid.

  – Det känns både hedrande och spännande att få förtroendet att ta över ordförandeposten för kommunens högsta beslutande organ. Jag känner mig ödmjuk inför uppdraget, säger Fredrik Topplund (KD).

  Han har en bred bakgrund inom politiken, både på kommunal och regional nivå med över 10 års erfarenhet. Inom föreningslivet har han även innehaft flera olika ordförandeposter.

  – En av de viktigaste delarna för det här uppdraget är att se till att den demokratiska processen fungerar fullt ut. Motala behöver en öppen och levande debatt och jag ser fram emot att, tillsammans med samtliga partier, arbeta för Motalas gemensamma bästa, fortsätter Fredrik.

  Kristdemokraterna i Motalas avdelningsstyrelse tog det formella beslutet i helgen och presenterar nu sitt förslag till ny ordförande i fullmäktige.

  – För mig som gruppledare i kommunfullmäktige är det roligt att presentera Fredrik som ny ordförande. Jag vet att han är en mycket lämplig kandidat som kommer ta sig an uppgiften som ordförande på ett mycket seriöst och pragmatiskt sätt, säger Erik Forslund (KD).

  – Fredrik har sedan valet varit involverad i politiken i Motala genom sitt arbete som ledamot i kommunstyrelsen och det känns bra att han också har ett stort stöd och förtroende bland övriga partier i Samverkan Motala, fortsätter Erik.

  Tillträde är planerat att ske 1 oktober efter de formella val i kommunfullmäktige som krävs.

   

  Kontakt:
  Erik Forslund (KD), gruppledare, 073-345 35 14
  Fredrik Topplund (KD), 073-600 72 11