KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

KOM OCH VAR MED

Vill du också vara med och påverka?

BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

God morgon! ... See MoreSee Less

View on Facebook

4 weeks ago

Kristdemokraterna Öckerö

12 glada öbor väg hem igen efter två intensiva, informativa och trevliga Kommundagar i Örebro tillsammans med över 1200 Kristdemokrater från hela landet. Här är några glimtar. 👍😀 ... See MoreSee Less

View on Facebook

Samarbete - inte superstat!

EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar, och hålla sig borta från sådan som bättre sköts på nationell nivå. EU ska vara lagom.

EU behöver vara lagom, inte i sin vilja eller kraft att lösa problem, men i ambitionen kring vilka frågor unionen kan och bör ägna sig åt. Lösningarna på europasamarbetets problem ligger inte i att göra välfärdsfrågor, eller detaljer i arbetsmarknadspolitiken till angelägenheter för Bryssel.

Lagom handlar också om att inse begränsningar för vad som kan regleras och hur. Att kräva internetfilter, som det som beslutats om idag, är inte en lagom syn på hur EU-lagstiftning skall utformas.

Kristdemokraterna vill ha ett EU som fortsätter utveckla den inre marknaden, som tar ansvar för miljöproblemen och som är en tydligare röst för demokrati, handel och mänskliga rättigheter – såväl inom unionen som utanför. Att lösa dessa uppgifter är inte lagom i någon rimlig bemärkelse, utan tvärt om ett mycket omfattande åtagande. Men det är en lagom ambitionsnivå med bättre förutsättningar att lyckas än drömmen om en union som ständigt växer i maktomfång.

Vi befinner oss just nu i en tid då vissa politiska ledare i Europa vill att EU:s uppdrag ska vara allt annat än lagom. EU-kommissionens ordförande Jean Claude-Juncker har talat om ett Europas förenta stater och Frankrikes regering säger sig vilja bygga ett Europeiskt imperium. De federalistiska maktambitionerna hotar grunden för hela gemenskapen. I viljan att centralisera allt mer makt riskerar friktionen mellan Europas befolkningar att öka.

Därför behöver ambitionerna för EU:s maktsfär vara just lagom och återgå till de uppgifter som är kärnan för samarbetet. EU behöver bli lagom igen.

Den 26:e maj har du möjlighet att göra din röst hörd, för vilket typ av EU-samarbete du vill ha.

Vill du vara med och arbeta för ett lagom EU tillsammans med oss? Bli medlem här: kd.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

KD ökar i Demoskop – är nu uppe i 10.6%!

I den här mätningen är vi nu Sveriges fjärde största parti. Vill du vara med i Kristdemokraterna och arbeta för förändring?

Bli medlem i KD idag!

Bli medlem här: kd.nu/blimedlem

Läs om mätningen i sin helhet här: www.expressen.se/nyheter/ebba-busch-thors-revansch-kd-blir-fjarde-storsta-parti/
... See MoreSee Less

View on Facebook

Nu i helgen är det utbildning för alla paritets EU-kandidater! Här är vår Eva Wallin tillsammans med vår grymma partiledare Ebba BT (nej, hon vill inte till EU nu, hon stannar i riksdagen 🙂 ). ... See MoreSee Less

View on Facebook

Processen med att ta fram en ny detaljplan på området söder om Hjälvik har pågått några år. I samband med samrådet 2017 framkom starka synpunkter på den föreslagna byggnaden var alldeles för stor. Det har under en period pågått diskussioner med exploatörerna där vi från politiskt håll har önskat ett betydligt nedbantat förslag för att godkänna en ny detaljplan i kommunfullmäktige.

Exploatörerna har nu tagit fram ett nytt, betydligt mindre förslag, som Öckeröalliansens partier (KD, M och L) tycker är en bra avvägning att gå vidare med. Nästa steg i processen är att planförslaget finjusteras och sedan skickas ut på s.k. granskning för synpunkter. Här ser ni några illustrationer på hur förslaget ser ut. Det finns även, som jämförelse, en bild på hur det gamla förslaget såg ut.

Denna byggnation kommer att tillföra kommunen 26 välbehövliga lägenheter i ett högkvalitativt konceptboende. 👍
... See MoreSee Less

View on Facebook

Måndag kväll höll Kristdemokraternas partiavdelning sitt årsmöte. Det blev en väldigt positiv kväll men ett fantastiskt valresultat i vår kommun 2018, många nya medlemmar i hela Sverige och en succésiffra i senaste SIFO-mätningen som några av de stämningshöjande ingredienserna.

Efter att Roland Utbult berättat om arbetet i riksdagen intogs en välsmakande smörgåstårta. Vid de efterföljande årsmötesförhandlingarna valdes Eva Wallin om till ordförande för avdelningen och Jan Utbult till vice ordförande. Eva är även en av kandidaterna på Kristdemokraternas lista i Europaparlamentsvalet i maj. Förra EU-valet blir KD största parti i Öckerö kommun och nu laddar vi om för att behålla den platsen även i årets val! 👍
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ebba Busch Thor (KD) är gäst hos Fredrik Skavlan ikväll fredag 15 februari 21.00 (SVT1). Missa inte det! ☺️ ... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: