KD – för ett friare och varmare samhälle

Vårt mål är ett samhälle där friheten att forma sitt eget liv går hand i hand med ansvaret för sin medmänniska. Vi vill bygga ett samhälle som håller samman. Ingen ska hållas tillbaka och ingen ska lämnas efter.

KOM OCH VAR MED

Vill du också vara med och påverka?

BLI MEDLEM I KRISTDEMOKRATERNA

Politiken ska inte toppstyra!

Jag tycker att politiken och samhället ska byggas underifrån. Politiken ska stödja och ge förutsättningarna – inte styra. Familjen spelar en avgörande roll, det är där vårt samhälles framtid formas. Vi vill ge mer makt till föräldrarna så att de kan ge en bra grund till sina barn. Vi tycker att de själva ska få bestämma över hur de vill göra med föräldraledigheten, barnomsorgen och tiden med barnen. Vänsterregeringen jobbar tvärtom. De vill minska familjens valfrihet och möjlighet till mer tid för barnen. Det säger jag och alla andra kristdemokrater nej till. Vi kommer ta kampen för familjen.

  • Ebba Busch Thor
  • Partiledare, KD

Följ oss på sociala medier

1 month ago

Kristdemokraterna Öckerö

Byt regering!Alternativ regeringsförklaring

I dag håller statsminister Stefan Löfven sin regeringsförklaring. Den kommer att vara spretig. KD:s huvudfokus är glasklart. Därför vill vi idag bidra med det fokus som Löfvenregeringen och Januariöverenskommelsen saknar.

Om vi hade varit ett regeringsparti hade följande tre punkter stått i centrum:

Välfärdssveket: 122 538 patienter har väntat olagligt länge på specialistbesök eller behandling. Vårdköerna har fördubblats sedan KD lämnade över ansvaret för sjukvården till Socialdemokraterna 2014.

Trygghetssveket: Skjutningarna har blivit en del av vilken vanlig vecka som helst. När våldet biter sig fast så blir hela samhället ett brottsoffer. Riksdagen har fattat över 160 beslut som syftar till att knäcka brottsligheten, men som regeringen inte har verkställt.

Landsbygdssveket: Den som bor i landsbygd har i de flesta fall högre skatt och sämre offentlig service. Det kräver raka lösningar. Statligt ansvar för sjukvården. Tryggheten måste upprättas och tryggas. Vi vill se lägre dieselskatt, underlätta licens- och skyddsjakt på rovdjur, stärka rättssäkerheten för skogsägare. Vi värnar jordbruket, ryggraden i landsbygdens näringsliv.

Jobba för en ny regering. Gå med i KD.
KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 months ago

Kristdemokraterna Öckerö

Tips på ett intressant TV-program ikväll!I våras skrev jag om otryggheten för unga kvinnor i Uppsala. Då fick jag kritik från höger till vänster. Nu står vi där igen efter en turbulent sommar. Otryggheten är akut.

Missa inte säsongspremiären av Opinion Live kl 22.00 i SVT1 ikväll. Stor debatt från Uppsala om våldtäkter och otrygghet. Med mig som partiledare i KD, Jale Poljarevius, polischef, initiativtagare till Uppsala Gäris mfl.

Vill du också jobba för ett tryggare Sverige? Gå med i KD.
KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook

Med 8,7% av väljarnas röster nådde Kristdemokraterna målet att ta två mandat i Europaparlamentet. I Öckerö kommun visar det preliminära valresultatet att KD får 24,8% och blir, liksom förra EU-valet, det parti som får flest röster.

Tack alla ni öbor som lagt sin röst på Kristdemokraterna. Vi lovar att förvalta det förtroende ni gett oss och att göra allt för att göra EU lagom again!
... See MoreSee Less

View on Facebook

5 months ago

Kristdemokraterna Öckerö

MAkE EU LAGOM AGAIN!

Sista kampanjrycket inför morgondagens val. 👍🏼🇪🇺
... See MoreSee Less

View on Facebook

Vi måste vara rädda om våra hav!
Vår EU-kandidat och ordförande har det som en av sina hjärtefrågor, kolla filmen. Kom ihåg att rösta!
... See MoreSee Less

View on Facebook

Idag bjuder vi på gott kaffe, godis och goda samtal utanför Alexius livs på Öckerö! 👍 ... See MoreSee Less

View on Facebook

EBBA HAR STÖRST FÖRTROENDE

Inför europavalet går vår partiledare Ebba Busch Thor upp i toppen i ytterligare en mätning. Ebba är den partiledare som har störst förtroende bland väljarna. Det visar Novus senaste undersökning om förtroendet för partiledarna.

”Det mest påtagliga i den här undersökningen är att förtroendet för Ebba Busch Thor (KD) fortsätter att växa så tydligt. Hon har uppenbarligen en god förmåga att nå ut till väljarna”, säger Torbjörn Sjöström, VD på Novus till SVT Nyheter.

KD tycker att EU ska vara lagom. Det kan låta oskyldigt, men det är något i KD:s slogan i det här valet som provocerar våra motståndare till bristningsgränsen. De vill inte ens förstå vad lagom betyder. Låt oss förklara.

EU befinner sig vid ett vägskäl. På den ena sidan finns de öppet EU-fientliga. På den andra sidan finns de som lägger förslag om mer överstatlighet. Båda alternativen hotar unionen.

KD tycker att EU ska vara lagom. Men det verkar som att lagom har blivit radikalt. Ändå är det vår fasta övertygelse att EU ska fokusera på frågor som kräver gemensamma lösningar och hålla sig borta från sådant som sköts bättre på nationell nivå.

Att kämpa för ett lagom EU är att värna unionen.

Tycker du som vi? Bli medlem!
KD.nu/blimedlem
... See MoreSee Less

View on Facebook
  • Följ oss på sociala medier: