Budget och verksamhetsplan 2019 beslutad i regionfullmäktige

Regionråd Behcet Barsom understryker bland annat äldresatsningarna och sätter fokus på tillgänglighet.

Igår beslutades majoritetens budget i regionfullmäktige där många kristdemokrater argumenterade för bl a äldresatsningar med mobila team, ökad digitalisering och en jämlik och jämställd utveckling och välfärd i vårt län. En budget som tar ansvar och som bygger på respekten för alla människors lika värde och på solidaritet med våra medmänniskor och kommande generationer!

 

Läs hela budgeten nedan!

BUDGET.2019

Ledig tjänst

Vill du jobba med politik?

Kristdemokraterna i Örebro län söker ombudsman/politisk sekreterare.

Är du samhällspolitiskt intresserad? Intresserad av att jobba med sjukvårds- och utvecklingsfrågor i Region Örebro län? Att utveckla länets partiavdelningar? Delar du Kristdemokraternas värderingar? Då kanske du är den vi söker!

Kristdemokraterna i länet söker en person som vill dela sin tid mellan att vara ombudsman för Distriktsavdelningen och vara politisk sekreterare knuten till vårt regionråd i Region Örebro län.

Arbetet kräver att du är engagerad, noggrann, har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, kan arbeta självständigt och i grupp. Kort sagt – att du är bra på att inspirera och arbeta tillsammans med andra för att uppnå partiets mål.

Exempel på arbetsuppgifter som ombudsman:

  • Jobba med organisation, utbildning, kampanj och politik tillsammans med våra partiavdelningar, ungdoms- senior- och kvinnoförbund.
  • Tillsammans med distriktsstyrelsen planera och genomföra distriktets verksamhetsplan och kommande valplan.
  • Ansvara för att kommunicera vår politik internt och externt.

Exempel på arbetsuppgifter som politisk sekreterare:

  • Stödja partiets Regionråd, fullmäktigegrupp och övriga förtroendevalda i regionen.
  • Vara delaktig i politikutvecklingen i regionen och ta fram underlag för debattartiklar, flygblad, pressmeddelanden, m.m.
  • Sköta sociala medier och kontakter med pressen.

Tjänsten är en visstidsanställning under mandatperioden (50%+50%), med

Kristdemokraternas Distriktsavdelning och Region Örebro län som arbetsgivare.  Start i början på 2019 enligt överenskommelse. Tjänsten innebär oreglerad arbetstid, kvälls- och helgarbete förekommer. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. Placeringen är vid Kristdemokraternas distriktskansli på Köpmangatan 27 , samt på regionens kansli på Eklundavägen 2, båda i Örebro

. Regionen Örebro län tillämpar lön enligt reglemente. Kristdemokraterna i Örebro län tillämpar individuell lönesättning.

Skriftlig ansökan med

CV och löneanspråk skickas senast den 10 december 2018 till bo.rudolfsson@kristdemokraterna.se (070-5809392) eller per brev till: Kristdemokraterna i Örebro län, Köpmangatan 27, 1 tr, 702 23 ÖREBRO. Märk kuvertet med: Ombudsman/politisk sekreterare

Extra distriktsårsmöte

Lördag 24 nov kl 9:00 har distriktets utbildningsdag och extra årsmöte.

På Livin hotell järnvägsgatan Örebro
9:00 Kaffe och smörgås
09.30 Seminariepass 1
10.45 Paus(frukt och vatten)
11.00 Seminariepass 2
12.15 Lunch
13.30 Extra årsmöte
15:00 Eftermiddagsfika

Seminarier:

Conny Brännberg
”Att leda människor och möten”. Goda råd från en erfaren ordförande

Marcus Jonsson
”Etikettera för allt i vär(l)den” Om kristdemokratisk ideologi.

Det hundraåriga vänsterstyret i Region Örebro län är brutet!

KD: ”Känner oss trygga”

Det hundraåriga vänsterstyret i Region Örebro län är brutet!
Kristdemokraterna går in i blocköverskridande samarbete med Centerpartiet och Socialdemokraterna under kommande mandatperiod.

– För mig är det här samarbetet inget konstigt, det känns tryggt. Vi har fört samtal och kommit fram till en gemensam plattform. Inriktningen är väldigt klar och tydlig. Jag är extra glad över att tillgänglighetsfrågan och nära vård är så tydlig i den plattformen. Det är viktigt att vi rustar oss redan nu för att möta framtida utmaningar, säger Behcet Barsom, regionråd KD

 

Rädda LSS

Den 15 december presenteras LSS-utredningen men redan nu beskriver utredaren Gunilla Malmborg några av förslagen som de överväger i en debattartikel på Svenska Dagbladet. Förslag som innebär att barn under 16 år och personer som behöver hjälp som kräver ingående kunskaper om funktionsnedsättning kan komma att förlora rätten till assistansersättning. Dessutom föreslås kommunerna ta över ansvaret för nya insatser för dessa personer.

Vi är inte övertygade om att det nya stödet kommer ge ett bättre stöd än dagens personliga assistans. Vi befarar också att många kommuner kommer få svårt att hantera de ökade kostnaderna som förändringen kommer att medföra. Om kommunerna inte klarar av att ge ett fullgott stöd kommer familjer som redan idag kämpar för att klara vardagen få det ännu svårare.

I sin debattartikel skriver utredaren Gunilla Malmborg att förslagen utgår från den enskildes rättigheter och att de kommer ge ett mer ändamålsenligt stöd till personer med funktionsnedsättning. Om det ligger verklig mening bakom de orden är det dags att börja lyssna på de kraftiga protesterna från de som berörs av förslagen.

Vi kristdemokrater lyssnar och lovar göra allt i vår makt för att hjälpa de drabbade tillbaka till ett liv där de kan lita på att de får det stöd de behöver och har rätt till enligt LSS. I ett första steg har vi lagt ett så kallat utskottsinitiativ i Socialutskottet. Vår önskan och förhoppning är att samtliga partier är redo att omvandla valrörelsens vackra ord till handling och stöda initiativet. De drabbade och deras familjer kan inte vänta längre!

Pia Steensland, KD, riksdagsledamot och talesperson för LSS-frågor

Kristdemokraterna går framåt i Länets kommuner

Kristdemokraterna går starkt framåt i länets kommuner. Särskilt i Laxå blev det en markant ökning av mandat.

Mandatfördelning:
Askersund 2
Degerfors 1 
Hallsberg 2
Hällefors 0
Karlskoga 2 (+1)
Kumla 3 (+1)
Laxå 12 (+6)
Lekeberg 2
Lindesberg 2 (+1)
Ljusnarsberg 0
Nora 1
Örebro 5 mandat (+1)

Totalt ökar vi med 10 kommunmandat.

Hans Eklind Länets nya Kristdemokratiska riksdagsledamot

 

Devisen ”Vi ska leva med, inte bredvid, varandra.” beskriver det samhälle jag vill vara med att skapa. Där kombineras personlig frihet med personligt ansvar och solidaritet med de mest utsatta. Det civila samhället med familjer, församlingar, föreningar, m.m. är motorn i ett Sverige som håller ihop.

Människan ska stå i centrum, inte systemen. Politiken ska stötta, inte styra och ersätta. Den kristna etiken, med alla människors lika och okränkbara värde, ska genomsyra politiken som hushållar med resurser och som vågar prioritera.

Namn: Hans Eklind.

Ålder: 51 år.
Familj: Hustrun Malin, sönerna Jesper, Hampus och Linus samt spanska vattenhunden Pelle.
Bostadsort: Örebro.
Yrke: Församlingsherde Svenska kyrkan.
Intressen: Älskar flugfiske och hård träning (gärna 3-timmar eller längre på racercykeln runt om i vackra Närke).
Värt att veta: Går under smeknamnet ”Bandyprästen” efter många år inom Örebro SK Bandy som ordförande och tränare för pojk- och juniorlag.

Kristdemokraterna valets stora vinnare i regionvalet

När samtliga 185 valdistrikt är räknade är KD årets stora vinnare i valet till regionfullmäktige. Två nya mandat gör att partiet går från fyra till sex mandat.

-Jag vill tacka alla som röstat på KD för förtroendet. Det förpliktigar och vi ska förvalta det väl!
säger Behcet Barsom regionråd Kristdemokraterna

Partisekretare Acko Ankarberg besöker Örebro län

Partisekreterare och partiets sjukvårdspolitiska talesperson Acko Ankarberg Johansson besöker länet!

Dagen startade med verksamhetsbesök på Karolina vårdcentral i Karlskoga, ett föredöme vad gäller tillgänglighet. Nu väljarmöten i Alliansens valstuga innan lunch.

15.35 är det dags att ratta in P4 Örebro där Acko berättar varför även primärvården måste förstatligas, och 17.00 är alla välkomna på valstugeinvigning på Stortorget i Örebro!