• (KD) i Sundbyberg hatar inte män

    Den 12-18 oktober pågår ”Demokrativeckan” i Sundbyberg. Europarådet har uppmanat ländernas kommuner att upplysa extra om hur medborgarna kan påverka sina lokala politiker genom att under en vecka lyfta demokratifrågor.
    Delar av programmet lever inte upp till demokrativeckans syfte anser vi. Kakan Hermansson, som i sociala medier uppmanat till könsstympning och som hatar män, ska lära ungdomar om tolerans och alla människors lika värde. Det rimmar illa, konstaterar Maria Bohman, kommunalråd för Kristdemokraterna i Sundbyberg.
    Vi tar bestämt avstånd från att Kakan Hermansson deltar i Sundbybergs demokrativecka. För det första har det ingenting med lokal demokrati att göra. För det andra kan vi inte acceptera att Kakan framförar hatiska budskap gentemot olika grupper i samhället, fortsätter Maria Bohman.
    Flera har hört av sig till mig och undrat hur vi kan ställa oss bakom ett program där Kakan är förstanamn. Därför vill jag klart göra tydligt att vi Kristdemokrater ser att alla människor är lika mycket värda – oavsett om man är man eller kvinna. Vi därför avstånd både från Kakans människosyn och också hennes deltagande i Sundbybergs demokrativecka, avslutar Maria Bohman, kommunalråd för Kristdemokraterna i Sundbyberg