• BUDGET 2020: Trygghetscentrum i Hallonbergen och höjda lärarlöner

    Trygghet går som en röd tråd genom den grönblåa oppositionens budgetförslag. De grönblåa vill även få stopp på lärarflykten i Sundbyberg. Därför lägger de sex miljoner på höjda lärar- och rektorslöner i sitt budgetförslag för 2020.

    – Vi vill inrätta en skolkommission med uppdraget att hitta en större långsiktighet i Sundbybergs skolpolitik. Vi avsätter även 6 miljoner kronor till högre rektors- och lärarlöner. Alla elever ska ges förutsättningar att både nå och överträffa kunskapsmålen i skolan. Elevhälsan ska fortsätta stärkas för att säkerställa elevernas välmående och lärarassistenter ska avlasta pedagogerna. Barn och unga i Sundbyberg förtjänar en bättre skola, säger Marcus Jonsson, oppositionsråd (KD).

    Oppositionen vill även lansera ett trygghetspaket som bland annat består av en avhopparjour för kriminella och ett förstärkt arbete mot hedersförtryck.
    Dessutom vill partierna att ett fysiskt trygghetscentrum blir verklighet i Hallonbergen.

    – Det är en modell som finns på andra ställen i Sverige, här närmast i Sigtuna kommun, säger Marcus Jonsson (KD).

    I trygghetscentret finns bland annat socialtjänsten och polisen.

    – Går man till polisen ser alla att man går dit, men det blir inte lika uppenbart om man går in på det här stället, avslutar Marcus Jonsson (KD).