• Kan nyproduktion byggas i klassisk stil?

  Kristdemokraterna i Sundbybergs gruppledare, Marcus Jonsson och Paulos Abraha, politisk sekreterare, åkte till Upplands Väsby för att få svar på frågan som ställs ovan. De togs emot av Kristdemokraternas kommunalråd i Upplands Väsby, Maria Fälth och kommunstyrelsens ordförande och moderaten Oskar Weinmar. Digitalt fanns även Jens Manell, gruppledare för Kristdemokraterna i Sundbybergs exploateringsutskottet och Tomas Kreij som sitter i Förvaltarens styrelse. 

  Upplands Väsby har genomfört en markanvisningstävling och efter att ha lyssnat in kommuninvånarnas önskemål kommer det nya bostadskvarteret att byggas i klassisk stil. Responsen från de boende har varit positiv och över 1 000 kommuninvånarna deltog i enkätundersökningen.

  Under studiebesöket fick vår delegation från Sundbyberg ta del av Väsby resa, från ax till limpa. Oskar Weinmar och Maria Fälth redogjorde för hur markanvisningstävlingen gick till och studiebesöket avslutades med att Maria Fälth visade hur marken, där kvarteret ska byggas, såg ut.

  Oskar Weinmar (M) och Marcus Jonsson (KD)

   

  Kristdemokraterna i Sundbyberg hoppas att få se liknande bostadsprojekt framöver i kommunen, om invånarna önskar det. Kristdemokraterna vill värna om att bevara småstadskänslan i Sundbyberg och nyproduktion i klassisk stil kan minst sagt bidra till det.

  Vad tycker du? Vill du ha fler nybyggnationer i klassisk stil?

  Bli medlem i KD!
  KD.nu./blimedlem