• Hallonbergssonen Paulos Abraha blir ny gruppledare för Kristdemokraterna

  Paulos Abraha har valts som gruppledare och oppositionsråd för Kristdemokraterna i Sundbyberg. Han efterträder Marcus Jonsson som tar en tillfällig paus från kommunpolitiken.

  Marcus Jonsson lämnar posten som gruppledare för Kristdemokraterna och ersätts av Paulos Abraha. Marcus Jonsson har varit gruppledare och oppositionsråd sedan 2019.

  Marcus Jonsson

  – Det känns både betryggande och glädjande att Paulos axlar det här ansvaret. Han har verkligen ett hjärta för Sundbyberg och vi som partigrupp har fullt förtroende för honom. Själv sätter jag ingen punkt för mitt politiska engagemang, utan ett kommatecken och då det finns det plats för en fortsättning, säger Marcus Jonsson (KD)

  Paulos Abraha har tidigare varit politisk sekreterare för partiet i kommunen och sitter även i kommunfullmäktige samt i kultur- och fritidsnämnden.

  – Det är ett stort förtroende som den kristdemokratiska gruppen har visat mig och jag är oerhört tacksam för det. Jag tar mig an uppdraget med stor respekt och kommer göra mitt yttersta för att bidra till ett Sundbyberg där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter, säger Paulos Abraha (KD), gruppledare och oppositionsråd. 

  Paulos brinner för att skapa en meningsfull fritid för stadens ungdomar och för att bryta utanförskapet som finns i stadens två utsatta områden. Tidigare under våren tog han strid för att arbetsmiljöbristerna på Rissnes fritidsgård, Hundra74an, skulle åtgärdas.

  –  Som född och uppväxt i Hallonbergen, och delvis Rissne, brinner mitt hjärta för ungdomarna i dessa stadsdelar. Ingen ska särbehandlas men staden behöver göra sin del för att de som inte har en röst ska höras, säger Paulos Abraha (KD).