• 2012-02-20 Uttalande: Se barnen i tid

    I vårt land finns det många barn som inte mår bra. Antalet barn och unga som får antidepressiva läkemedel har ökat med omkring 30 procent på några år. Under 2000-talet har antalet självmordsförsök i åldrarna 15 till 24 år ökat med drygt 40 procent. Skolresultaten försämras, barn mobbas. Varje barn har rätt till en lycklig och trygg uppväxt.

    Vi Kristdemokrater vill arbeta extra med barns och ungas uppväxtvillkor. En trygg uppväxt handlar bland annat om att ge tid och stöd i familjen, om skolsituationen och om ungdomsarbetslöshet. Få saker kan vara mer angelägna.

    Trygghet och emotionell anknytning har en helt avgörande påverkan på barns utveckling, lärande och mognad. Emotionellt otrygga miljöer leder till att barns utveckling hindras.

    Stress och tidsbrist är ett stort problem för många barnfamiljer i dag. Omsorg om barnen kräver tid likaså att vårda relationer. Vi kan inte bara ha en arbetslinje utan den måste kompletteras med en relationslinje.

    Vi kristdemokrater vill verka för att:

    • kommunen erbjuder föräldrastöd till alla familjer med barn upp till 18 år, både med allmänna insatser och specialinriktade
    • en familjecentral finns även i Skillingaryd
    • FN:s Barnkonvention konkretiseras och levandegörs

    Kristdemokraterna – Ett mänskligare Sverige

    Kristdemokraterna i Vaggeryds Kommun