• 273 skjutningar och 40 människor döda hittills i år.

  Det har ibland resonerats om att de gängkriminella främst skjuter varandra. Att det är låg risk att oskyldiga drabbas. Men i somras sköts små barn på en lekplats. En polis miste sitt liv när han i yttre tjänst arbetade för att skydda allas vår trygghet.
  Sverige ligger i topp i Europa när det gäller dödsskjutningar. I stort sett i alla andra länder minskar skjutningarna men i Sverige fortsätter de öka. Något har gått sönder just i vårt land.
  Mammor som begraver sina barn till följd av gängstrider. Pappor som skyddar sina små flickor från att bli oskyldiga offer från förlupna kulor. Det här är ett Sverige vi inte får acceptera. De gängkriminella visar ingen respekt för människolivet. Men om vi fortsätter på inslagen väg, om politiken inte tar sitt ansvar och vidtar åtgärder står vi varken upp för människovärdet eller tryggheten i landet.
  Vi behöver fler poliser, strängare straff och polisen måste få samma verktyg som t ex Danmark och Frankrike har för avlyssning. Skärp och ändra straffen så att unga inte kan utnyttjas i kriminalitet och vidta offensiva förebyggande insatser.
  Det är mörkt att idag vakna upp till ännu en dödsskjutning. Men vi behöver inte acceptera det här som det nya normala. Danmark införde särskilda gänglagar och fick bort 40 % av sin gängkriminalitet. Det finns hopp. Men då måste vi möta den nya kriminaliteten med nya metoder. Inte samma gamla vanliga och sedan vara förvånade av att det inte hjälper.
  Det här måste få ett slut. Ord som måste följas av politisk handling.

  Gå med i KD!