• Regeringen försöker gömma vårdköerna bakom Corona.

  Sverige hade rekordlånga köer redan innan pandemin. Regeringen är ansvarig. Men man saknar helt åtgärder. I ställethar Magdalena Andersson uppfunnit ett nytt ord. ”Coronaköerna” – som flitigt används av finansministern. Det märks att regeringen nu är stressade av att stå till svars för att människor inte får vård och att man just nu sviker rekordmånga människor.
  Att vi har rekordlånga vårdköer handlar delvis om pandemin. Men inte bara. Detta kan statistiken enkelt bevisa. Innan pandemin, i augusti 2019 var det 140 000 personer som väntade på vård. Ett år senare, 157 000. Och idag över 180 000 personer. Jämförbara siffror från augusti 2014, när KD satt i regering, var 62 000 personer.
  Vi kristdemokrater går till val på att bygga en ny modern vårdorganisation, så som Norge och Danmark redan har gjort.
  Förändring krävs. Förändring är möjlig. Sverige behöver inte stå stilla, behöver inte acceptera de ringlande vårdköerna. Andra länder har redan visat vägen. Medan Sverige, som en gång var berömt för just välfärden, idag står och stampar på samma fläck.
  Vårdköerna är inte en naturlag. Men man måste vilja ta tag i dem. Och man måste våga utmana gamla byråkratiska och politiska strukturer. Med mindre än så kommer inget att hända.
  Postnumret ska aldrig avgöra vilken vård du får. Hela Sverige ska fungera.

  Gå med i KD!