Ebba Busch VLOGG

Ebba träffar två inspiratörer som besvarar frågorna; Varför är samhällsgemenskap viktigare än någonsin? Och vad kan vi göra för att hjälpa varandra?

Våra nyheter

DÄRFÖR KRISTDEMOKRAT

Varje onsdag och lördag under juli lät vi en av våra lokala politiker svara på frågan om varför dom är Kristdemokrater.  Intervjuerna finns publicerade på vår facebooksida.

Vill du också bli Kristdemokrat? BLI MEDLEM! KD.nu/Blimedlem

Först ut är Jonathan Tellbe. Jonathan är gymnasieläraren som blev ordförande för Kristdemokraterna Borås i februari. Han är i sitt absoluta esse är han när han får stå med en kaffekopp i handen och framföra en presentation på whiteboardtavlan.

Ålder: 31

Födelseort: Borås

Yrke: Gymnasielärare

Fritidsintressen: Jag är tämligen projektinriktad så det är alltid spännande att utveckla nya hobbys och förmågor. Konstant är ändå läsning (evolutionspsykologi är vansinnigt intressant), träning och tv/dator-spel (när tid finns).

Favoritmusik: Allt från Sabaton och Freedom Call till Bruce Springsteen och 90-tals-hits.

Vilken politisk fråga är viktigast för dig?
En fungerande välfärd som möter medborgarnas faktiska behov. För att klara av det krävs det god ekonomi och därför blir det viktigaste för mig att se till att näringslivet ges så goda förutsättningar som möjligt och att kommunens pengar används på ett klokt och effektivt sätt.

Varför Kristdemokraterna?
Jag blev kristdemokrat för att jag tror på idéerna som partiets politik grundas på. För mig lockade ideologin när jag för många år sedan gick med i ungdomsförbundet. Efter några år utanför politiken så tog jag tillfället att på nytt utvärdera var jag står och vilket parti som jag tycker har mest realistisk syn på människan och politikens roll i samhället. Då landade jag återigen i den kristdemokratiska ideologin och efter det har jag valt att engagera mig i partiet igen.

Att vara en del att det fantastiska gäng som utgör Kristdemokraterna är otroligt stimulerande. Det finns unga, äldre och allt däremellan. Alla i olika faser av livet och med sina unika erfarenheter och perspektiv. Man lär sig alltid något nytt när man arbetar tillsammans! Jag hoppas att många fler skulle vilja engagera sig och tillsammans göra Borås till en bättre stad att leva i. Det finns alltid rum för fler!

Bli medlem i Kristdemokraterna Borås!

Hjälp oss göra Borås mer kristdemokratiskt.

Bli medlem!

Vi prioriterar välfärden!

Kristdemokraterna Borås vill att du ska få bestämma mer om din egen vardag. Familjepolitik och andra beslut som du själv bäst råder över, ska avgöras vid köksborden och inte i stadshuset. Vi är den självklara rösten i Boråspolitiken för dig som tycker att kommunen ska fokusera på kärnuppdraget - skola, vård och omsorg - och inte på skrytprojekt. Bli medlem du också!

  • Niklas Arvidsson
  • Kommunalråd