• Vår politik i kommunen

  För en  trygg och attraktiv stad

  Kristdemokraterna Borås valprogram för är den politik som vi söker väljarnas förtroende att genomföra kommande mandatperiod.

  Otryggheten har spritt sig i vår kommun. De kriminella gängens härjningar, rån och misshandel har gjort att många boråsare känner sig otrygga i vår kommun. Att känna sig trygg där man bor, är en förutsättning för att vi ska kunna bygga ett gott samhälle. De politiska ansträngningarna, såväl i kommunen som i Riksdagen, måste i hög grad ta sikte på att göra Sverige och Borås tryggt igen.

   

  Utgångspunkten för våra kommunpolitiska ställningstaganden är uppfattningen att Borås Stad först och främst ska prioritera sina kärnuppgifter – vård, skola och omsorg. Vår vision är en kommun som kännetecknas av att man erbjuder en välfärd med hög kvalitet. Det kräver också att vi politiker gör prioriteringar med skattebetalarnas pengar. Kongresshus och andra skrytprojekt är inte en kommunal uppgift. Vi kommer alltid prioritera välfärden före skrytprojekt.

  Det finns gränser för vad politiker ska besluta om och vill gärna flytta makt och beslut från de politiska mötesrummen till familjernas köksbord.

   

  En förutsättning för att vi ska kunna tillhandahålla den goda vård, skola och omsorg som vi strävar efter är att vi har ett bra företagsklimat. Det är i företagen och de arbetstillfällen som företagen skapar, som skatteintäkterna som finansierar välfärden genereras. Bemötande och god kommunikation är en nyckel för ett bra företagsklimat. Vi behöver ny industrimark för att kunna välkomna nya företag till Borås, samt för att företag som redan finns här ska kunna växa.

    

  KD Borås är de äldres röst vid förhandlingsbordet. Vi har varit och är den tydligaste rösten för att det måste ske en snabb utbyggnad av antalet äldreboendeplatser i vår kommun. Idag möts allt för många äldre boråsare av orden ”det finns inte plats för dig” när man söker plats på ett äldreboende. Det är ett välfärdssvek!

   

  Alla barn förtjänar också en god utbildning. Under mandatperioden har det blivit tydligt att skolan inte har fått de resurser som behövs för våra kompetenta pedagoger, rektor och skolpersonal ska kunna göra sitt jobb på bästa sätt. Detta måste ändras.

  I budgeten för 2022 lade Kristdemokraterna tillsammans med Moderaterna ett förslag som skulle ge grundskolan ytterligare 20 miljoner. En röst på Kristdemokraterna i år är en röst för mer pengar till skolan, för trygghet och studiero.

  En röst på Kristdemokraterna i Borås är en röst för att göra Borås tryggt igen och för att återupprätta välfärdslöftet till boråsarna.

  Läs mer om vad vi vill göra i Borås under de olika avsnitten: