• Tony Klaesson

    Mitt namn är Tony Klaesson och jag har varit aktiv inom politiken sedan 2018.
    För er som kan ha missat det så sitter jag som ersättare i Kultur- och fritidsnämnden. Under den nuvarande mandatperioden har jag varit drivande kring samverkan samt att kartlägga underhåll- och lokalbehoven för förvaltningens verksamhet. Därutöver har jag bland annat lagt initiativ till Hundbad, Handikapp-ramp, trygghetsskapande konst i form av muralmålning i våra tunnlar och offentliga miljöer, som bland annat utmynnade i den stora muralmålningen vid simhallen.Utöver mitt uppdrag i kommunen så är jag vice ordförande och gruppledare för Kristdemokraterna Håbo. Jag sitter även som ledamot i distriktstyrelsen för KD Uppsala distrikt.
    Jag har alltid varit intresserad av samhällsfrågor och politik. Det som fick mig att engagera mig lokalt var att jag såg hur man lät lokaler förfalla. Hur utvecklingen tycktes stå still och hur politiker hängde ut tjänstemän på sociala medier. Så får det inte vara. Jag som är en progressiv och lösningsfokuserad person gick in i politiken med syfte att vara drivande för samverkan och utveckling för medborgarna och kommunens bästa.
    Mina främsta hjärtefrågor är barn, unga och funktionspolitik. I det innefattar flera delar av politiken. Alla barn ska ha rätt till utbildning utifrån deras förutsättningar och behov för att nå så långt de kan i sitt lärande. Barn och unga ska även ges möjlighet till en meningsfull fritid. Föreningar med deras eldsjälar ska stöttas och ges förutsättningar att göra ett så gott arbete som möjligt.
    Mitt hjärta brinner lite extra för NPF-personer och anhöriga. Många barn med NPF far illa i vårt samhälle på alla plan. Så denna fråga ligger väldigt nära hjärtat.
    Jag har arbetat som fritidsledare i skolan sedan 2018. På dagarna hittar ni mig på Gransäterskolan där jag under förmiddagen är idrottslärare för åk 1-3 och på eftermiddagen ger barnen en meningsfull fritid tills vårdnadshavare hämtar dem. Utöver det så går min tid åt till ideellt arbete inom politiken och att umgås med familjen.