• Martin Strömvall ny toppkandidat för Kristdemokraterna i Haninge

  Kristdemokraterna har vid sin nomineringsstämma 17/1 2018 fastställt sin valsedel inför kommunfullmäktigevalet i Haninge den 9 september. Det är en blandning av erfarna och nya namn bland topp 10. Ny toppkandidat är Martin Strömvall, KD’s nuvarande representant i Grund- och förskolenämnden tillika partiets politiska sekreterare och vice ordförande. Partiets nuvarande gruppledare, Marie Litholm, har valt att inte ställa upp för omval då hon efter 20 år i kommunpolitiken vill satsa på att utvecklas som egen företagare.

   – Jag är glad över att ha fått förtroendet att få vara partiets toppnamn inför valet i höst. Det kommer att bli en tuff och intensiv valrörelse och jag kommer att göra mitt yttersta av min förmåga för att kunna kommunicera vår politik på ett tydligt sätt till Haningeborna. Jag vill även rikta ett stort tack för Maries gedigna insatser som gruppledare under 20 års tid. Hon har varit en bidragande faktor till Alliansens framgångar under den tidigare mandatperioden och har gjort fina insatser för att stärka barnrätts- och folkhälsoarbetet i Haninge, säger Martin Strömvall.

  – Efter 20 spännande år som gruppledare, i både kommunledning och opposition, är dags för mig att efter valet ta ”time out” från kommunpolitiken och skaffa mig andra erfarenheter, säger Marie Litholm. Kristdemokraterna är ett småföretagarparti och jag ser fram emot att pröva dessa vingar fullt ut. Jag önskar det nya laget för Kristdemokraterna i Haninge varmt lycka till och jag kommer att finnas som stöd om så behövs. Jag fortsätter som gruppledare fram mot valet och den nya toppen får successivt ta över ansvaret att leda partiet framåt, avslutar Marie Litholm.

   

   

  Partiets topp 10 namn är:

   

  1.Martin Strömvall

  2. Joachim Krylborn

  3.Suzanne Enman

  4. Sara Petersson

  5.Mary Vel

  6.Patrik Romare

  7.Hans Andersson

  8 Kenth Martell

  9 Graham Vel

  10. Sebastian Backman